Υπερβαίνουν τις 600 οι καταθέσεις, που έλαβε η κυπριακή αστυνομία, για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς και σύμφωνα με τον αρχηγό της Δύναμης, Μιχάλη Παπαγεωργίου, ετοιμάζεται το πόρισμα, που θα δοθεί στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο οποίος θα αποφασίσει την άσκηση ποινικών διώξεων.

Ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι οι 31 συνολικά φάκελοι της αστυνομίας θα παραδοθούν στο Γενικό Εισαγγελέα περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα με την παράδοση στο Υπουργικό Συμβούλιο τού πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής.

Ο κ. Παπαγεωργίου απέφυγε να σχολιάσει πληροφορίες ότι η αστυνομία θα εισηγηθεί την ποινική δίωξη 15 προσώπων, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «στο πόρισμά μας θα υπάρχουν εισηγήσεις για το ποιοι φέρουν ποινική ευθύνη -όχι πολιτική ευθύνη- και για ποια συγκεκριμένα αδικήματα».

Ερωτηθείς σχετικά, ο αρχηγός της αστυνομίας απέφυγε να αναφέρει τις κατηγορίες τις οποίες εισηγείται η αστυνομία, λόγω τού ότι την τελική απόφαση θα την λάβει ο Γενικός Εισαγγελέας.

Σε ερώτηση, αν η αστυνομία γνώριζε για τη σοβαρότητα της κατάστασης στη ναυτική βάση στο Μαρί από τις 04:00 τα ξημερώματα πριν από τη φονική έκρηξη, αφού δημοσιεύτηκαν βίντεο που καταγράφουν την όλη κατάσταση από όχημα της αστυνομίας, ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι «δεν είναι έτσι τα πράγματα».

Είπε, ακόμη, ότι «το περιεχόμενο του βίντεο έχει ερευνηθεί πολύ σχολαστικά και έχουν γίνει όλες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν».