Το μεγαλύτερο ιδιόκτητο γιοτ στον κόσμο, το οποίο διαθέτει απαράμιλλα πολυτελή διαμερίσματα που πωλούνται μέχρι και 8,5 εκατομμύρια λίρες, βρίσκεται στο Λονδίνο.

Το πανίσχυρο πλοίο το οποίο έχει μήκος 196 μέτρα προσφέρει μια κρουαζιέρα χωρίς σταματημό και επισκέπτεται όλες τις ηπείρους, ενώ τώρα βρίσκεται στον ποταμό Τάμεση. Οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν όσο χρόνο θέλουν πάνω στο πλοίο. Μετά την αναχώρηση του από το Λονδίνο το γιοτ, που ονομάζεται The World, θα σαλπάρει για το Belle-Ile-en-Mer, στη Γαλλία, ενώ θα ακολουθήσει η Ισπανία, η Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή.

Το πλοίο ξεκίνησε τα ταξίδια του το 2002 και έχει 165 διαμερίσματα με τιμές που κυμαίνονται από 660.000 λίρες μέχρι 8,5 εκατομμύρια λίρες για μια κορυφαία σουίτα. Τα μεμονωμένα δωμάτια ανήκουν σε περίπου 130 οικογένειες από όλο τον κόσμο.

Η πλωτή πόλη, όπως την αποκαλούν, έχει επισκεφθεί πάνω από 900 λιμάνια σε περισσότερες από 140 χώρες, ενώ έπλεε σε μια συνεχή διαδρομή σε όλο τον κόσμο. Μαζί με τα έξι εστιατόρια, διαθέτει επίσης ένα εντυπωσιακό λόμπι, παντοπωλείο, μια μπουτίκ και εκθεσιακό χώρο, αίθουσα μπιλιάρδου και προσομοιωτή γκολφ στα 12 καταστρώματά του.

Όταν οι επισκέπτες είναι πάνω στο πλωτό σπίτι του ωκεανού, μπορούν επιπλέον να απολαύσουν ένα μοναδικό γήπεδο τένις, σπα και γυμναστήριο, καθώς και πισίνες. Υπάρχει τέτοια ζήτηση για ένα κομμάτι ακίνητης περιουσίας πάνω στο πλοίο, ώστε υπάρχει λίστα αναμονής για ορισμένα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων ενός διαμερίσματος των τριών υπνοδωματίων και ενός των έξι υπνοδωματίων και μιας ρετιρέ σουίτας που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 12 άτομα. Η μέση διάρκεια παραμονής του γιοτ σε κάθε λιμάνι είναι περίπου 2,5 μέρες.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail… yacht1 yacht2 yacht3 yacht4 yacht5 yacht6 yacht7 yacht8 yacht9 yacht10 yacht11 yacht13 yacht14 yacht15 yacht16yacht12