Ένας γερμανός τουρίστας βρήκε τραγικό θάνατο, την ώρα που προσπαθούσε να βγάλει μια selfie στο Μάτσου Πίτσου, στις περουβιανές Άνδεις, χάνοντας την ισορροπία του και πέφτοντας στο κενό.

Ο 51χρονος Oliver Park πιστεύεται ότι κατέβηκε στην άκρη μιας χαράδρας, αγνοώντας μια σειρά από προειδοποιήσεις ασφαλείας που υπήρχαν στο σημείο και κάποια στιγμή πήδηξε στον αέρα για φτάσει αλλού και να βγάλει φωτογραφία.

Στο σημείο που προσγειώθηκε, γλίστρησε, καθώς ήταν δύσβατο και έπεσε κάτω από μια απότομη χαράδρα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Το άψυχο σώμα του βρέθηκε την Πέμπτη και μεταφέρθηκε σε νεκροτομείο στην πόλη του Κούσκο. Σύμφωνα με τους φύλακες στο σημείο, ο συγκεκριμένος τουρίστας αγνόησε αρκετές προειδοποιήσεις ασφαλείας πριν πέσει στη χαράδρα, όπως μεταδίδει το BBC.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που σημειώνεται θανατηφόρο ατύχημα με τουρίστα να χάνει τη ζωή του προσπαθώντας να βγάλει selfie σε ένα επικίνδυνο σημείο. Μάλιστα τα ποσοστά έχουν αυξηθεί αρκετά τον τελευταίο καιρό.

Τον περασμένο Μάρτιο είχε σημειωθεί άλλο ένα επεισόδιο στο Μάτσου Πίτσου όταν είχαν συλληφθεί ένας 23χρονος Βρετανός και ένας 28χρονος Γάλλος, οι οποίοι έβγαζαν φωτογραφίες γυμνοί στο σημείο. Οι δύο άνδρες τότε συνελήφθησαν επί τόπου και η αστυνομία αργότερα δημοσίευσε τις εικόνες από ένα κινητό τηλέφωνο, που δείχνει τους δύο άνδρες να ποζάρουν χωρίς ρούχα στο αξιοθέατο.