Στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου


ΚΟΣΜΟΣ
0:24
10/06/2016
Στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών
2
loading

Στο πρόγραμμα "REACT" (Refugee, Assistance, Collaboration, Thessaloniki) για τη φιλοξενία προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα θα συμμετέχει ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών μαζί με τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, υπό την «ομπρέλα»της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η συμμετοχή του Δήμου Νεάπολης - Συκεών στο πρόγραμμα αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος αναλαμβάνει τη διαχείριση ενοικίασης κατ' αρχήν είκοσι διαμερισμάτων, τη σύναψη συμφωνίας με πέντε οικογένειες του δήμου που επιθυμούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες καθώς και την ψυχοκοινωνική στήριξη των φιλοξενούμενων.

Υπενθυμίζεται, ότι το έργο που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017, περιλαμβάνει ως προτεινόμενες δράσεις την στέγαση των ωφελούμενων, με επιδότηση ενοικίου σε ιδιωτικές κατοικίες (διαμερίσματα) και με αναδοχή από οικογένειες καθώς και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών (σίτιση, μετάφραση και διερμηνεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχοκοινωνική στήριξη και νομική στήριξη), με το σύνολο των δαπανών να είναι εξασφαλισμένο από χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η εκτέλεση του έργου θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Επιτροπής Παρακολούθησης που συγκροτείται από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, ενώ θα προσληφθούν και έξι κοινωνικοί επιστήμονες.

Την ανάγκη επιπλέον εξειδικευμένων προγραμμάτων για την ομαλή κοινωνική ένταξη των προσφύγων με ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης προς αυτή την κατεύθυνση επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar οι ψεύτες

    Εδώ κορόιδεψαν έναν ολόκληρο λαό μέ ασυστολα ψεύδη καί ανύπαρκτες υποσχεσεις .Κατάργηση ΕΝΦΙΑ. 13 η σύνταξη . Λιγότερους φόρους . Κανένα σπίτι στά χέρια τραπεζίτη .Καί τόσα καί τόσα άλλα γιά να πάρουν τήν εξουσία .Είναι δυνατόν νά υπάρχει ακόμη άνθρωπος πού θά τούς πιστέψει ? Αν πάρετε έστω καί ένα ευρώ από ενοικιαζόμενα σπίτια ? Θα γίνω πατριάρχης . Όλοι αυτοί οι βρωμιαρηδες τα θέλουν όλα τζάμπα καί Ελληνες φιλιππινεζες γιά νά τούς καθαρίζουν. Μή γινεστε άλλο ευκολόπιστοι καί κοροϊδα. Σε αυτούς τούς ανίκανους καί επικίνδυνους προδότες Πουλημένους.καί ανθελληνες.

  2. avatar Πέτρος 16

    Αφήστε τους Έλληνες να ζουν στης σπηλιές

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει