Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού  της Τουρκίας, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Αχμέτ Νταβούτογλου, που παραιτήθηκε λόγω διαφωνιών με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η εκτελεστική διοικούσα επιτροπή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) θα συνέλθει στις 11:00 και το όνομα του μοναδικού υποψηφίου θα ανακοινωθεί στη συνέχεια, ανέφερε αξιωματούχος στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Εν τω μεταξύ η Αστυνομία εξέδωσε προειδοποίηση σε πανεθνικό επίπεδο για την πιθανότητα επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία σήμερα, με τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις να θεωρούνται ως πιθανοί στόχοι μετά την αύξηση των επιθέσεων του στρατού στους μαχητές της οργάνωσης αυτής στη Συρία.

Στην προειδοποίηση, η οποία δόθηκε σε όλες τις συνολικά 81 επαρχιακές αστυνομικές δυνάμεις, επισημαίνεται ότι το Ισλαμικό Κράτος «θεωρεί άπιστους τους τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς και ότι επιτρέπεται να τους πολεμούν και να τους σκοτώνουν», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Επίσης αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 19ης Μαΐου, ημέρα κατά την οποία τιμάται ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και εορτάζεται ως Ημέρα της Νεολαίας και των Αθλημάτων.Οι στρατιωτικές και αστυνομικές εγκαταστάσεις και τα δημόσια κτίρια θεωρούνται ως πιθανοί στόχοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ενώ δημοσιεύματα υποδεικνύουν ως πιθανό στόχο το Μαυσωλείο του Ατατούρκ Ανίτκαμπιρ στην τουρκική πρωτεύουσα. Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανακοίνωσαν ότι το Μαυσωλείο του Ατατούρκ θα παραμείνει ανοιχτό την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία παραδοσιακά χιλιάδες άνθρωποι το επισκέπτονται.