Mια ομάδα ανδρών που υποδύονταν τους στρατιώτες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους προκάλεσε πανικό μόλις αποβιβάστηκαν από το φουσκωτό που τους μετέφερε κοντά σε ένα ξενοδοχείο στην Κυανή Ακτή, για τις ανάγκες, όπως αποδείχθηκε, των γυρισμάτων ενώ διαφημιστικού σποτ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και προκάλεσε «όπως είναι κατανοητό ταραχή σε ένα ξενοδοχείο στην Κυανή Ακτή όταν μια φουσκωτή λέμβος προσέγγισε την προβλήτα του η οποία μετέφερε άνδρες μεταμφιεσμένους σε στρατιωτικούς, που είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα» γνωστοποίησε η νομαρχία του Αλπ- Μαριτίμ.

Σύμφωνα με μια προσκείμενη πηγή, τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στο Eden- Roc, ένα πολυτελές ξενοδοχείο όπου συχνάζουν διάσημοι ηθοποιοί το οποίο βρίσκεται στο Καπ ντ’ Αντίμπ.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου δεν επιβεβαιώνει τα γεγονότα.

Αφού ένας από τους 6 άνδρες που επέβαιναν στη βάρκα βγήκε στην προβλήτα, η διεύθυνση τους ζήτησε να απομακρυνθούν από τον χώρο κι «εκείνοι συμμορφώθηκαν», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της νομαρχίας.

Το λιμενικό σώμα, που είχε ήδη ελέγξει τους επιβαίνοντες όταν προσπάθησαν να εισέλθουν στον θαλάσσιο χώρο που βρίσκονται σε ισχύ μέτρα ασφαλείας στα ανοικτά της Κρουαζέτ λόγω του Φεστιβάλ των Καννών, έθεσε υπό κράτηση τους επιβαίνοντες.

Οι υπεύθυνοι δεν είχαν πάρει άδεια για τα γυρίσματα, τα οποία «κινδύνεψαν να τους στοιχίσουν πολύ ακριβά», καθώς θα μπορούσαν να τους ασκηθούν διώξεις για παραβίαση του νόμου περί ναυσιπλοΐας.

«Δεν είχαν υπολογίσει τι ακριβώς θα προκαλούσαν κι έμειναν αποσβολωμένοι» περιέγραψε ένας εκπρόσωπος της νομαρχίας, ο οποίος αποκάλυψε ότι θα μπορούσαν «να είχαν δεχθεί πυρά εάν είχαν προσεγγίσει με τη βάρκα τους έναν πιο ευαίσθητο χώρο».