Δύο βομβιστές αυτοκτονίας, εκ των οποίων ο ένας επέβαινε σε μοτοσικλέτα, πυροδότησαν τα εκρηκτικά που είχαν ζωστεί χθες σε στρατόπεδο όπου βρίσκεται μια στρατιωτική σχολή στην πόλη Σερσέλ της Αλγερίας, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, δήλωσε πηγή των ενόπλων δυνάμεων.

Ένας από τους νεκρούς ήταν απλά διερχόμενος πολίτης.

Άλλοι τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν από την έκρηξη, κοντά στην είσοδο του στρατώνα, μετά το “Ιφτάρ”, τη στιγμή που οι μουσουλμάνοι διακόπτουν την καθημερινή νηστεία στην διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, σύμφωνα με την πηγή αυτή. Η διπλή επίθεση έγινε περί τις 19:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδας).

Κατά μια άλλη πηγή, την οποία επικαλείται η εφημερίδα El Watan στην έκδοσή της στο Διαδίκτυο, οι τραυματίες είναι 15.

Η Σερσέλ βρίσκεται περίπου 100 χλμ. δυτικά του Αλγερίου.

Η Αλγερία, σημαντική εξαγωγός φυσικού αερίου στη βόρεια Αφρική, προσπαθεί να ανανήψει έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες εμφυλίου πολέμου ανάμεσα στο στρατό και ισλαμιστικές παρατάξεις.

Η μετεξέλιξη μιας από αυτές, η αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (ΑΚΙΜ) ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Τίζι Ούζου τον περασμένο μήνα, η οποία είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι.Δύο βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε στρατώνες στην αλγερινή πόλη Σερσέλ, δήλωσε σήμερα πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Δεν κατέστη αμέσως σαφές αν υπήρξαν θύματα. Οι καμικάζι ανατίναξαν τα εκρηκτικά που έφεραν πάνω τους στην είσοδο των στρατώνων λίγο μετά το «Ιφτάρ», τη στιγμή που οι Μουσουλμάνοι που τηρούν τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού σταματούν την καθημερινή τους νηστεία, πρόσθεσε η πηγή.

Η Σερσέλ βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 100 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας Αλγέρι.