Η ασκούμενη αμερικανική πολιτική εμποδίζει τις μεγάλες εταιρίες να προχωρήσουν σε συνεργασίες με το Ιράν, ενώ οι προεδρικοί υποψήφιοι των ΗΠΑ, προσπαθούν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον στην εχθρότητά τους, κατά του Ιράν, δήλωσε ο Ανώτατος Πνευματικός Ηγέτης, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ…, ενεργεί με τέτοιο τρόπο, ώστε μεγάλες εταιρικές κοινοπραξίες, μεγάλοι οργανισμοί και μεγάλες τράπεζες, δεν τολμούν να έρθουν και να υπογράψουν συμφωνίες στο Ιράν. Οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, διαγωνίζονται στο διασυρμό του Ιράν στις ομιλίες τους. Αυτό αποτελεί ένδειξη εχθρότητας», τόνισε με νόημα.

Στην ίδια ομιλία του, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι το Ιράν αντιμετωπίζει δυσκολίες για τη συνεργασία με ξένες τράπεζες, αλλά και το διεθνές οικονομικό σύστημα εξαιτίας των πολιτικών που ασκεί η Ουάσιγκτον, ακόμη και μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων γύρω από το πυρηνικό μας πρόγραμμα.

«Στις δυτικές χώρες και σε χώρες που τελούν υπό την επιρροή των ΗΠΑ, οι διατραπεζικές μας συνεργασίες, αλλά και ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων μας, αντιμετωπίζουν προβλήματα…, επειδή ακριβώς οι τράπεζες φοβούνται τους Αμερικανούς», τόνισε ο Χαμενεΐ στη διάρκεια τηλεοπτικού μηνύματος, για το ιρανικό νέο έτος. «Οι Αμερικανοί δεν έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους και κατάργησαν τις κυρώσεις, μόνο στα χαρτιά», συμπλήρωσε.