Τον τίτλο της παγκόσμιας πρωτεύουσας της μόδας στέρησε το Λονδίνο από τη Νέα Υόρκη, όπως έδειξε η έρευνα της εταιρείας Global Language Monitor, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος του σχεδιαστή Αλεξάντερ Μακουίν και η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ Κέιτ Μίντλετον συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Η εταιρεία βασίζεται σε ένα σύστημα που εντοπίζει τη συχνότητα εμφάνισης συγκεκριμένων λέξεων και φράσεων στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτόν τον τρόπο το Λονδίνο ανήλθε από την τρίτη στην πρώτη θέση για το 2011, εκτοπίζοντας τη Νέα Υόρκη από την κορυφή της λίστας, όπου βρισκόταν επί σειρά ετών.

«Βλέπουμε τι αντίκτυπο μπορεί να έχουν στην παγκόσμια κατάταξη δύο αυθεντικοί αστέρες των μέσων ενημέρωσης… η Κέιτ και ο Αλεξάντερ Μακουίν. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η παρουσία τους χάρισε την πρωτιά στο Λονδίνο, εκτοπίζοντας τη Νέα Υόρκη», δήλωσε η Μπέκα Πάγιακ της Global Language Monitor.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Τέξας, ειδικεύεται στη συλλογή εγγράφων και αναλύει και εντοπίζει μέσα από τα ιστολόγια, το Διαδίκτυο και τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τις τάσεις στη χρήση της γλώσσας παγκοσμίως, με ιδιαίτερη έμφαση στην αγγλική γλώσσα.

Το Παρίσι βρίσκεται στην τρίτη θέση, ακολουθεί το Μιλάνο και το Λος Άντζελες. Ωστόσο η Σιγκαπούρη και το Βερολίνο μπήκαν στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά εδώ και οχτώ χρόνια.