Η λιτότητα φαίνεται πως αφορά και τους τζιχαντιστές. To ISIS αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση των μισθών των μαχητών του κατά 50%, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν από το λεγόμενο υπουργείο Οικονομικών του Ισλαμικού Κράτους.

To ISIS μπορεί να φαίνεται σαν μια ετερόκλητη ομάδα τρομοκρατών, αλλά στην πραγματικότητα λειτουργεί ως κυβέρνηση, σε περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, γράφει το CNN. Όπως αναφέρεται μάλιστα, ο μισθός φτάνει στα χέρια του στρατού των τζιχάντ, δυο φορές την εβδομάδα. Οι στρατιώτες που πολεμούν για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, λαμβάνουν μισθό που κυμαίνεται από 400 μέχρι 1.200 δολάρια το μήνα με επιπλέον 50 δολάρια αν υπάρχει σύζυγος και 25 δολάρια για κάθε παιδί, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσο.

Αλλά ένας πόλεμος, είναι σίγουρα εξαιρετικά δαπανηρός ενώ οι πρόσφατες νίκες των Αμερικανών κατά του ISIS, μάλλον συνέθλιψαν και τα οικονομικά της τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων που το Ισλαμικό Κράτος αντιμετωπίζει, αποφάσισε να μειώσει τους μισθούς που καταβάλλονται σε όλους τους μουτζαχεντίν κατά το ήμισυ, και δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να εξαιρεθεί κανείς  από αυτή την απόφαση, ανεξάρτητα από τη θέση του», αναφέρει η κυβέρνηση του Ισλαμικού Κράτους σε ανακοίνωση. Πάντως, παρά τις περικοπές μισθών, το ISIS «θα συνεχίσει να διανέμει τρόφιμα και εφόδια δυο φορές το μήνα όπως συνήθως», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.