Η αλυσίδα Starbucks ανακοίνωσε ότι όλα τα καφέ της στην Τζακάρτα θα παραμείνουν κλειστά «μέχρι νεωτέρας», μετά την επίθεση εναντίον ενός από τα καταστήματά της στην ινδονησιακή πρωτεύουσα.

«Το συγκεκριμένο και όλα τα άλλα καταστήματα στην Τζακάρτα θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, μέχρι νεωτέρας. Παρακολουθούμε την κατάσταση από κοντά», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στην έδρα της εταιρείας στο Σιάτλ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις σε Starbucks καφέ, το εμπορικό κέντρο Sarinah και τα γραφεία του ΟΗΕ στο κέντρο της Τζακάρτα. Ακόμα τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν στις συνοικίες Cikni, Silpi και  Kuningan, κοντά στις πρεσβείες της Τουρκίας και του Πακιστάν.

Ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους αστυνομικούς. Κτίριο του ΟΗΕ που βρίσκεται κοντά στο σημείο έχει σφραγιστεί και δεν επιτρέπεται σε κανέναν μπει ή να βγει από αυτό, σύμφωνα με μαρτυρίες στο Reuters. Αλλά πολυώροφα κτίρια στην περιοχή εκκενώθηκαν.