Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν στην διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, το Καράτσι, τις τελευταίες δύο ημέρες.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντ στο νότιο Πακιστάν χθες Δευτέρα ανάμεσα σε μέλη της φυλής Παστούν, που είναι η μειονότητα, και σε Μουτζαχίρ, απόγονους προσφύγων που μιλούν Ούρντου και είναι η πλειονότητα.

Εκπρόσωπος της ιδιωτικής υπηρεσίας διάσωσης Edhi, δήλωσε ότι τα μέλη της μετέφεραν στο νοσοκομείο 28 πτώματα και 20 τραυματίες.

Τα βίαια επεισόδια έχουν παραλύσει τις οικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες στην πόλη-λιμάνι των 18 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία είναι επίσης η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, καθώς ένοπλες συμμορίες συγκρούονται μεταξύ τους και με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Το Καράτσι υπήρξε θέατρο πολλών εθνοτικών συγκρούσεων τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, αλλά οι πρόσφατες συγκρούσεις είναι οι σφοδρότερες της τελευταίας δεκαετίας.

Συνολικά 318 άνθρωποι σκοτώθηκαν τον περασμένο μήνα και 1.241 τους πρώτους επτά μήνες του χρόνου, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της αγγλόφωνης εφημερίδας Dawn.