Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν ήδη εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Όσλο, ενώ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, «κάποιοι εξ αυτών είναι βαριά τραυματισμένοι».

Όπως μεταδίδει το Reuters έγινε ήδη μία σύλληψη υπόπτου στην κατασκήνωση των νέων όπου έπεσαν νωρίτερα πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εκεί τουλάχιστον πέντε άτομα.

Σύμφωνα με τη νορβηγική τηλεόραση, «πολλοί είναι οι νεκροί στην κατασκήνωση νέων».

Ενώ τω μεταξύ, οι ΗΠΑ καταδίκασαν σήμερα τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε κοντά στην έδρα της κυβέρνησης της Νορβηγίας στο κέντρο του Όσλο δηλώνοντας έτοιμες να προσφέρουν βοήθεια στη χώρα αν αυτό είναι αναγκαίο.

«Καταδικάζουμε αυτές τις απεχθείς πράξεις βίας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χάιντι Μπρόνκι Φούλτον. «Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές του. Έχουμε επικοινωνήσει με τη νορβηγική κυβέρνηση για να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας».

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε σχετικά με τα γεγονότα στη Νορβηγία.

Και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι καταδίκασε την «άνανδρη» επίθεση.

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις άνανδρες πράξεις για τις οποίες δεν υπάρχει δικαιολογία», δήλωσε ο βαν Ρομπάι προσθέτοντας ότι είναι «βαθιά σοκαρισμένος».

Επεσήμανε επίσης ότι «έστειλα μήνυμα αλληλεγγύης και συλλυπητηρίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον πρωθυπουργό Γενς Στόλτενμπεργκ και τον λαό της Νορβηγίας».