Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην κατασκήνωση νεολαίων του εργατικού κόμματος κοντά στο Όσλο, γράφει η εφημερίδα Varden, σε αυτό που θα μπορούσε να είναι μια διπλή συντονισμένη επίθεση κατά της σκανδιναβικής χώρας που έχει ήδη πληγεί από μια ισχυρή έκρηξη.

«Από αυτά που είδα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι χτυπήθηκαν και σκοτώθηκαν», δήλωσε ένας από τους νεολαίους της κατασκήνωσης, ο Αντριαν Πράκον, στην εφημερίδα.

Η νορβηγική αστυνομία δεν έδωσε επίσημο απολογισμό του μακελειού. Ο υπεύθυνος για το μακελειό συνελήφθη, μετέδωσαν τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.

Ο άνθρωπος αυτός μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό, παρουσιάστηκε στην κατασκήνωση των νεολαίων του εργατικού κόμματος λέγοντας ότι επιθυμεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των συμμετεχόντων, μετά την έκρηξη στη νορβηγική πρωτεύουσα, γεγονός που προωθεί την υπόθεση μιας συντονισμένης επίθεσης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Ένας δημοσιογράφος της τηλεόρασης τον περιέγραψε ως γεροδεμένο άνδρα ύψους περίπου 1,90 μ. με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, οπλισμένο με μια καραμπίνα, μια πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.