Άνθρωποι βουτούν στη θάλασσα για να ξεφύγουν από τον οπλισμένο άντρα που σκόρπισε το θάνατο στο νησί Οτόγια της Νορβηγίας. Βάρκες πλησιάζουν το νησί για να βοηθήσουν το τρομαγμένο πλήθος. Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της επίθεσης είναι συγκλονιστικές.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε συγκέντρωση της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας στο νησί Οτόγια, στα βορειοδυτικά του Όσλο.

«Το είδα με τα μάτια μου, τουλάχιστον 20 νεκροί να κείτονται στο νερό», δήλωσε ο Αντρε Σκάιε, 26 ετών, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Reuters.

Πρόσθεσε ότι πήγε στο νησί Οτόγια με τη βάρκα του για να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί μετά την επίθεση του ένοπλου άνδρα.

Εξάλλου η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος που συνελήφθη μετά τους πυροβολισμούς στο νησί συνδέεται χωρίς αμφιβολία με την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο νωρίτερα στο κέντρο του Οσλο κοντά στην έδρα της νορβηγικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλούνται τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας αυτός φορούσε στολή αστυνομικού, κρατούσε αυτόματο όπλο και είχε ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.