Έδιωξαν μαθήτρια από το σχολείο γιατί φορούσε… κάλτσες

Η απίστευτη ιστορία της 16χρονης που κρύωνε!


ΚΟΣΜΟΣ
16:10
26/11/2015
Έδιωξαν μαθήτρια από το σχολείο γιατί φορούσε... κάλτσες
1
loading

Ένα απίστευτο περιστατικό σε σχολείο της Βρετανίας έγινε θέμα συζήτησης και κάνει τον γύρο των βρετανικών ΜΜΕ. Η 16χρονη Abigail Francis δέχθηκε παρατηρήσεις και της απαγορεύτηκε να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο σχολείο που φοιτούσε γιατί φορούσε μάλλινες κάλτσες πάνω από το καλσόν!

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στο οποίο πήγαινε της είπαν ότι οι μάλλινες κάλτσες είναι αντίθετες με τον κώδικα ενδυμασίας του σχολείου και εκείνη τους απάντησε πως κρυώνουν πολύ τα πόδια της με τις πολικές θερμοκρασίες και δεν μπορεί να τις βγάλει. Αυτή η δικαιολογία δεν φαίνεται να τους κάλυψε καθώς της ζήτησαν να τις βγάλει αλλιώς δεν μπορεί να μπει για μάθημα.

«Φόρεσα δύο διαφορετικές μάλλινες κάλτσες γιατί μόλις μετακομίσαμε και δεν έβρισκα μέσα στο χάος ένα κανονικό ταίρι. Δεν μπορούσα όμως να βάλω μόνο καλσόν γιατί κρύωνα πάρα πολύ», λέει η 16χρονη σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Sun.

Αργότερα το ίδιο πρωινό η μητέρα της κάλεσε στο σχολείο για να ενημερώσει για την καινούρια τους διεύθυνση. Από το σχολείο της ζήτησαν να μιλήσει στο τηλέφωνο με την κόρη της και να της πει να βγάλει τις κάλτσες για να επιστρέψει στο μάθημα.

socks1

Ένας εκπαιδευτικός, όπως λέει η μητέρα της νεαρής, ενοχλήθηκε από τον τρόπο με τον οποίο η 16χρονη μιλούσε στη μητέρα της την ώρα της τηλεφωνικής επικοινωνίας και απέβαλε τη μαθήτρια. «Ο σύζυγός μου έπρεπε να πάει στο σχολείο και να την παραλάβει», σημείωσε η μητέρα.

«Η κόρη μου ήταν αναστατωμένη λόγω της μετακόμισης και κρύωνε γι’ αυτό έβαλε τις κάλτσες. Τους είπα να μην τη διώξουν και ότι αύριο θα φορέσει το σωστό ζευγάρι κάλτσες αλλά δεν δέχτηκαν. Τα παιδιά δεν μαθαίνουν με τα πόδια αλλά με το κεφάλι. Τα πόδια είναι κάτω από τα θρανία και δεν έχει σημασία τι φοράνε τα παιδιά», υποστήριξε η μητέρα.

Εκπρόσωπος του σχολείου που κλήθηκε να μιλήσει για το συμβάν είπε ότι το σχολείο οφείλει την επιτυχία του στην αυστηρή πολιτική για ομοιομορφία όλων των μαθητών και αυτό δεν αλλάζει. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος, όποιος μαθητής θέλει να φοιτά εκεί πρέπει να συμμορφώνεται.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar καρλ

    Αν αυτό ήταν είδηση για τη Β. Κορέα θα ήταν απόδειξη για κάποιους για τον καταπιεστικό κομμουνισμό. Στην Αγγλία είναι απλά.. Πέμπτη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει