Δυο Ισραηλινούς συνοριοφύλακες τραυμάτισε ένας Παλαιστίνιος, όταν τους παρέσυρε με το αυτοκίνητό που οδηγούσε στο βόρειο τμήμα της Χεβρώνας, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Μετά τη πράξη του, οι δυνάμεις ασφαλείας τον πυροβολήσουν και τον σκότωσαν όπως γνωστοποίησε η ισραηλινή αστυνομία.

Ο ένας από τους δύο συνοριοφύλακες έχει τραυματιστεί σοβαρά, ο δεύτερος ελαφρύτερα, επισημαίνεται.

Η επίθεση διαπράχθηκε στο Χάλχουλ σε μια κεντρική οδική αρτηρία που διασχίζει τη Δυτική Όχθη, σε μια περιοχή που συγκλονίζεται τις τελευταίες ημέρες από επεισόδια βίας.

Η Χεβρώνα και τα περίχωρά της αποτελούν καθημερινά το θέατρο συγκρούσεων μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων, αλλά και επιθέσεων με μαχαίρια ή με οχήματα εναντίον στρατιωτών και Ισραηλινών εποίκων. Περίπου 20 νεαροί Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις- σε μία περίπτωση από έναν έποικο- τις δύο τελευταίες εβδομάδες σε αυτόν τον τομέα.

Από την 1η Οκτωβρίου ένας νέος κύκλος βίας έχει ανοίξει και κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 70 Παλαιστίνιοι και 9 Ισραηλινοί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.