Ένταλμα σύλληψης για τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη

Πέντε πρώην αεροσυνοδοί εναντίον του


ΚΟΣΜΟΣ
11:28
21/10/2015
Ένταλμα σύλληψης για τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη
2
loading

Ένταλμα σύλληψης εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, σχετικά με υπόθεση πέντε πρώην αεροσυνοδών εναντίον των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Προνοίας των Κυπριακών Αερογραμμών, εκ των οποίων οι δύο κινήθηκαν νομικά και κατά του υπουργού Οικονομικών.

Η έκδοση του εντάλματος αφορά την μη εμφάνιση του υπουργού ενώπιον του Δικαστηρίου όπου σήμερα εκδικαζόταν η υπόθεση.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, δήλωσε ότι γίνονται διαβήματα για ακύρωση του εντάλματος σύλληψης του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ, πρόκειται για περίπτωση που αφορά ιδιωτική ποινική υπόθεση, η οποία καταχωρήθηκε «σε σχέση με κατ` ισχυρισμόν οφειλές που αφορούν τα μέλη του Ταμείου Προνοίας των υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών».

«Κατά την άποψή μας, εσφαλμένα και παράτυπα περιλήφθηκε μεταξύ των κατηγορουμένων και το όνομα του υπουργού Οικονομικών», ανέφερε ο κ. Κληρίδης.

Σημείωσε ότι για το λόγο αυτό ο ίδιος θα προέβαινε σήμερα το πρωί στην καταχώρηση αναστολής ποινικής δίωξης στην υπόθεση αυτή, σε σχέση με τον υπουργό.

Εξήγησε όμως ότι λίγο προτού καταχωρηθεί η αναστολή, δικηγόρος που εμφανίστηκε εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε και εξασφάλισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του υπουργού «αδικαιολόγητα κατά την άποψη μας, και γίνονται διαβήματα για την ακύρωση του εντάλματος σύλληψης».

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο πρόκειται για υπόθεση όπου απαίτηση των δύο πρώην αεροσυνοδών των Κ.Α. προς τον υπουργό Οικονομικών είναι όπως αποσύρει την επιστολή, στην οποία διατυπώνεται η υποχρέωση του αιτητή να υπογράψει το έντυπο, προκειμένου να λάβει τα δικαιώματά του από το Ταμείο Προνοίας.

Βασικό επιχείρημα των δύο αεροσυνοδών είναι ότι με την υπογραφή του εν λόγω εντύπου αυτομάτως αποποιούνται του δικαιώματος της προσφυγής εναντίον του κράτους, ως του μεγαλύτερου μετόχου των Κυπριακών Αερογραμμών, που θεωρούν υπεύθυνο για την κακή πορεία της εταιρείας, αλλά και κατά των Κυπριακών Αερογραμμών προς διεκδίκηση άλλων απαιτήσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Nick123

  Αντε και στους δικούς μας. Αλλά αυτοι την σκαπουλάρουν Βλ. Παπακωνσταντίνου, Παπαντωνίου κλπ. Σε λίγο θα βγεί και ο Τσόχα. Η γυναίκα του βγήκε.

  1. avatar Χρήστος

   Γιατί; Ο Γεωργιάδης βγάζει την Κύπρο από το μνημόνιο σε λιγότερους από 6 μήνες!!
   Μόνο Συριζαίος πρέπει να του κάνει μήνυση που δεν τόλμησε να φτωχοποιήσει την Κύπρο, όπως έκανε ο Χριστόφιας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει