Η Σκότλαντ Γιάρντ ψάχνει και τα γραφεία της Daily Star

Ερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής της στο σκάνδαλο υποκλοπών


ΚΟΣΜΟΣ
19:39
08/07/2011
Η Σκότλαντ Γιάρντ ψάχνει και τα γραφεία της Daily Star
loading

Το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες συγκλονίζει τα βρετανικά μέσα. Σήμερα η Σκότλαντ Γιάρντ ανακοίνωσε ότι η αστυνομία ερευνά τα γραφεία της βρετανικής εφημερίδας Daily Star.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο αν διεξάγεται έρευνα στα γραφεία της Daily Star, αντιπάλου της βρετανικής ταμπλόιντ News of the World, ένας εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ δήλωσε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι διεξάγεται έρευνα στα γραφεία της εφημερίδας στο κέντρο του Λονδίνου».

Ο Κλάιβ Γκούντμαν, πρώην ανακτορικός συντάκτης της News of the World ο οποίος είχε φυλακιστεί το 2007 για το σκάνδαλο των υποκλοπών και συνελήφθη εκ νέου νωρίτερα σήμερα, εργάζεται στην κυριακάτικη έκδοση της Daily Star, την Daily Star Sunday.

Ο Γκούντμαν είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών από τον Ιανουάριο του 2007 μετά τις καταγγελίες μελών του προσωπικού του Μπάκιγχαμ ότι υποκλέπτονταν μηνύματα από τους τηλεφωνητές τους που σχετίζονταν με τον τραυματισμό του πρίγκιπα Ουίλιαμ στο γόνατο.

Η νέα σύλληψη σχετίζεται με μια επιχείρηση της αστυνομίας η οποία αφορά τις καταγγελίες περί πληρωμών σε αστυνομικούς από στελέχη της News of the World, η οποία ανήκει στον όμιλο News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοκ.

Η έρευνα στα γραφεία της Daily Star είναι το τελευταίο επεισόδιο του σκανδάλου των υποκλοπών μετά τη σύλληψη και του Άντι Κόλσον, πρώην διευθυντή της News of the World και πρώην διευθυντή επικοινωνίας του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Η αστυνομία ερεύνησε σήμερα και την κατοικία του Κόλσον, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Daily Star, που ιδρύθηκε το 1978, ανήκει στον όμιλο Express Newspapers του βρετανού επιχειρηματία Ρίτσαρντ Ντέσμοντ και πουλά 700.000 αντίτυπα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει