Απέκλεισε το ενδεχόμενοι απόσυρσής του από το σκάνδαλο με τον Στρος Καν ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς, μετά την επιστολή του συνηγόρου της καμαριέρας Κένεθ Τόμσον με την οποία τον καλούσε να φύγει από την υπόθεση.

Στην επιστολή του κατηγορεί το γραφείο του εισαγγελέα ότι ευθύνεται για «συνεχείς και επιζήμιες διαρροές» στα μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, με στόχο «να αμαυρώσουν την υπόληψη του θύματος».

Ο συνήγορος της 32χρονης καμαριέρας από την Γουινέα κάνει επίσης λόγο για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ και την κατηγορούσα αρχή, εξαιτίας του γεγονότος ότι μια από τους συνεργάτες του εισαγγελέα είναι παντρεμένη με έναν από τους συνηγόρους του Στρος-Καν.

Η εφημερίδα New York Times είχε αναφερθεί στη σχέση αυτή, διευκρινίζοντας πως η γυναίκα αυτή, η Κάρεν Φρίντμαν Ανιφίλο, ενημέρωσε τον Σάιρους Βανς όταν ο σύζυγός της Μαρκ Ανιφίλο έμαθε πως θα εργαστεί για λογαριασμό του Στρος-Καν.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του με το περιεχόμενο της επιστολής ενώ επεσήμανε ότι οι κατηγορίες για σεξουαλικά εγκλήματα κατά του Στρος Καν παραμένουν.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον Ντομινίκ Στρος Καν