Εκατοντάδες Αιγύπτιοι πέταξαν πέτρες σε κυβερνητικά κτήρια στην πόλη Σουέζ όταν ένα δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι μετά την καταβολή εγγύησης 10 αστυνομικοί οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία διαδηλωτών.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς από τα βίαια επεισόδια στη διάρκεια των οποίων συγγενείς ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους έριξαν πέτρες στο δικαστικό μέγαρο και το αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Σουέζ.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα περίπου 300 διαδηλωτές παρέμειναν έξω από το δικαστικό μέγαρο, το οποίο φυλάσσουν στρατιώτες.

Τα βίαια αυτά επεισόδια ενδέχεται να οξύνουν το κλίμα ενόψει των διαδηλώσεων που έχουν οργανώσει ακτιβιστές για την Παρασκευή με αίτημα την πιο γρήγορη απόδοση δικαιοσύνης στις υποθέσεις που εμπλέκονται πρώην μέλη του καθεστώτος του Μουμπάρακ και την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Σε αυτές τις διαδηλώσεις θα πάρει μέρος και η Μουσουλμανική Αδελφότητα, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Η συμμετοχή της οργάνωσης είναι πιθανό να δώσει περαιτέρω ώθηση στις κινητοποιήσεις.