Τέσσερις στρατιώτες της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν σήμερα σε δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν στα νότια της χώρας, όπως ανακοίνωσε η Isaf, χωρίς να διευκρινίσει την εθνικότητα των θυμάτων. Οι τρεις από τους στρατιώτες σκοτώθηκαν από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ενώ ο τέταρτος σε επίθεση ανταρτών.

Από τις αρχές του έτους έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν τουλάχιστον 288 στρατιώτες του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την καταμέτρηση την ιστοσελίδας icasulaties.org. Μόνο τον περασμένο μήνα έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 65 στρατιώτες.

Στο μεταξύ, από την Καμπούλ, ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για τους πακιστανικούς πυραύλους που έπληξαν πρόσφατα το αφγανικό έδαφος, από τους οποίους σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν πολλοί Αφγανοί.

Το Ισλαμαμπάντ υποστηρίζει ότι οι πακιστανικές δυνάμεις δεν έπληξαν σκόπιμα το αφγανικό έδαφος αλλά παραδέχεται ότι οβίδες και ρουκέτες μπορεί να έπεσαν κατά λάθος στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων των Πακιστανών στρατιωτών με τους Ταλιμπάν στην περιοχή της ζώνης των φυλών, στα σύνορα των δύο χωρών.