Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ράχατ, Νότιο Ισραήλ. Αμμοθύελλα «κατάπιε» τη Μέση Ανατολή

EIKONES1

Σύννεφα σκόνης κάλυψαν τις προηγούμενες μέρες τη Συρία, το Ισραήλ, τα παλαιστινιακά εδάφη, την Ιορδανία και την Κύπρο. Η ισχυρή αμμοθύελλα που σάρωσε τη Μέση Ανατολή είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι στη Συρία και δύο στον Λίβανο, ενώ εκατοντάδες άλλοι αντιμετώπισαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Ρότσκε, Ουγγαρία. Η κλωτσιά που κατέγραψε η ιστορία

EIKONES2

Το απίστευτο περιστατικό που συνέβη στα σύνορα της Ουγγαρίας προκάλεσε παγκόσμια οργή. Την ώρα που εκατοντάδες πρόσφυγες επιχειρούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γερμανία και τρέχουν για να γλιτώσουν από τους αστυνομικούς, μια γυναίκα οπερατέρ φαίνεται βάζει τρικλοποδιά σε έναν πατέρα που κρατά στην αγκαλιά το παιδί του. Ο άνδρας και το παιδί χάνουν την ισορροπία τους και εκείνη, παριστάνοντας ότι δεν έχει συμβεί τίποτα, συνεχίζει να τραβά το πλάνο που μόλις δημιούργησε…

Τσιανγκσού, Κίνα. Οι δρόμοι του αλατιού

EIKONES3

Δύο εργάτες μεταφέρουν μια σακούλα με αλάτι σε εργοστάσιο επεξεργασίας ακατέργαστου αλατιού στην επαρχία Τσιανγκσού της Κίνας.

Γάζα, Παλαιστινιακά εδάφη. Πού κοιμούνται τα παιδιά του κόσμου

EIKONES4

Ένα αγόρι από την Παλαιστίνη κοιμάται σε ένα στρώμα μέσα στα ερείπια του σπιτιού της οικογένειας του. Όπως υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες, το σπίτι καταστράφηκε ύστερα από εναέριους βομβαρδισμούς Ισραηλινών. Στη φωτογραφία διακρίνεται και η σκόνη στην ατμόσφαιρα από την αμμοθύελλα που σάρωσε τη Μέση Ανατολή.

Oberstaufen, Βαυαρία. Ο παραμυθένιος γερμανικός νότος

EIKONES5

Έναν πραγματικό πίνακα απεικόνισε με τον φωτογραφικό του φακό ο Michael Dalder του Reuters, ο οποίος απαθανάτισε τους γεωργούς της Βαυαρίας να συνοδεύουν τις αγελάδες τους κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού «Almabtrieb» στην πόλη του Oberstaufen, περίπου 180 χιλιόμετρα νότια του Μονάχου. Στο τέλος της θερινής περιόδου, οι αγρότες οδηγούν τα κοπάδια τους κάτω από τις Άλπεις.

Hpasaung, Μιανμάρ. Μία πολύχρωμη προεκλογική καμπάνια

EIKONES6

Προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα, προεκλογική περίοδος και στη Μιανμάρ. Η φωτογραφία τραβήχτηκε την εβδομάδα που μας πέρασε πριν από την ομιλία του ηγέτη της αντιπολίτευσης Suu Kyi.

Ιλινόι, ΗΠΑ. Η μέρα που άλλαξε τον κόσμο

EIKONES7

11η Σεπτεμβρίου 2001. Ώρα Ελλάδας 15:46. Έκτακτα δελτία ξεκινούν το ένα μετά το άλλο να μεταδίδουν εικόνες που θυμίζουν πλάνα από ταινία. Τα κτίρια-σύμβολο της Νέας Υόρκης, οι Δίδυμοι Πύργοι, καταρρέουν σαν να είναι φτιαγμένα από χαρτί. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ γίνονται πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο και πλέον, κάθε χρόνο, ίδια μέρα οι μνήμες ξυπνούν σε κάθε γωνιά και όχι μόνο στο Μανχάταν.

Τζόσο, Ιαπωνία. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ιαπωνία

EIKONES8

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ιαπωνία, όπου σήμερα υπερχείλισαν οι όχθες περισσότερων ποταμών με αποτέλεσμα να σημειωθούν νέες πλημμύρες και κατολισθήσεις που άφησαν πίσω τους τρεις νεκρούς, 26 αγνοούμενους, ενώ 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Ειδομένη, Ελλάδα. Κραυγή αγωνίας μέσα στη βροχή

EIKONES9

Η απόγνωση, η αγωνία, η προσπάθεια, η υπομονή και η αγάπη. Όλα αυτά αποτυπώνονται σε μία ακόμα καταπληκτική φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη. Ένας σύρος πρόσφυγας κουβαλάει στην αγκαλιά του την κόρη του και κατευθύνεται προς τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ. Στο ενδιάμεσο φωνάζει προς τους υπόλοιπους συνταξιδιώτες του να τον περιμένουν.

Μόσχα, Ρωσία. Στρατιωτικές μπάντες στην Κόκκινη Πλατεία

EIKONES10

Ένα εντυπωσιακό θέαμα παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο φετινό Διεθνές Στρατιωτικό Φεστιβάλ Μουσικής «Spasskaya Tower» στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.