Ερωτήματα σχετικά με την τύχη μιας ομάδας επίδοξων μεταναστών, που
διασώθηκαν το Σάββατο νότια της Μάλτας, ήρε χθες η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Συγκεκριμένα, η UNHCR αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι δεν έχει λάβει ακόμα «λεπτομερή πληροφόρηση σχετικά με την επιχείρηση διάσωσης και παραμένει ασαφές το γιατί μια ομάδα Αφρικανών επίδοξων μεταναστών που επέβαιναν σε ένα ντίνγκι που βυθιζόταν χωρίστηκε στα δύο».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας ανέφεραν ότι 27 από τους επιβαίνοντες στο ξύλινο ελαφρύ πλεούμενο επιβιβάστηκαν «οικειοθελώς»σε Λιβυκό πλοίο, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο νησί της Μεσογείου.

Από την άλλη πλευρά όμως η Ύπατη αρμοστεία θεωρεί στην ανακοίνωσή της «εξαιρετικά απίθανο το γεγονός ότι άνθρωποι που με μεγάλο κίνδυνο προσπάθησαν να φθάσουν στην Μάλτα να επέλεξαν να επιβιβαστούν σε ένα πλοίο που γνώρισαν ότι θα τους μετέφερε πίσω στη Λιβύη».

Εξάλλου, ενας από τους μετανάστες είπε στην εφημερίδα «MaltaToday» ότι οι μετανάστες εξαπατήθηκαν και νόμιζαν ότι δεν υπήρχε αρκετός χώρος ώστε να επιβιβαστούν όλοι στο Μαλτέζικο σκάφος και τους είπαν να επιβιβαστούν στο άλλο.

«Οι διασώστες μιλούσαν Ιταλικά, και πιστεύαμε ότι θα μεταφέρονταν στην Ιταλία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο μετανάστης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.