Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, με δηλώσεις του σήμερα στο πλαίσιο της υποδοχής του στον Λευκό Οίκο, επισήμανε ότι «η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να συμβιβαστεί για την ειρήνη», συγχρόνως όμως απέρριψε την έκκληση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να ιδρυθεί παλαιστινιακό κράτος στα διεθνή σύνορα της ανακωχής του 1967.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ανέφερε μιλώντας στον πρόεδρο Ομπάμα ότι, από την ισραηλινή κυβέρνηση κρίνεται ότι «τέτοια σύνορα, το Ισραήλ δεν θα μπορεί να τα υπερασπιστεί», και τα χαρακτήρισε «σύνορα ενός διαρκούς πολέμου».
Οι δύο ηγέτες μετά από τις συνομιλίες τους, που επακολούθησαν στο Οβάλ Γραφείο, αναγνώρισαν στις δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους ότι «υπάρχουν διαφωνίες στις θέσεις τους» για μία σειρά θεμάτων.

Ο πρόεδρος Ομπάμα επέμεινε ότι οι Ην. Πολιτείες και το Ισραήλ συνδέονται με πολύ ισχυρό δεσμό και κατέστη φανερό στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι, προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει τις διαφωνίες, που εκδηλώθηκαν, στις διμερείς συνομιλίες.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επισήμανε μόνον ότι «το Ισραήλ μπορεί να συνεργαστεί με τις Ην. Πολιτείες υπέρ της Ειρήνης».

Τέλος, αναφερόμενος στον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου τον προέτρεψε «να επιλέξει, μεταξύ της Χαμάς και της ειρήνης».