Λέμε πως οι γυναίκες κάνουν δύο δουλειές. Μία έξω από σπίτι και μία μέσα, κάνοντας όλα αυτά που είναι αναγκαία για να λειτουργεί και να κάνει ευχάριστη τη ζωή της οικογένειας. Για πρώτη φορά λοιπόν, στην Αυστραλία η δουλειά που λέμε «οικοκυρικά» θα ασφαλίζεται και οι νοικοκυρές θα δικαιούνται και αποζημίωση εάν πάθουν κάποιο ατύχημα εν ώρα εργασίας.

«Χρειάστηκε να περάσουν 100 χρόνια για να αναγνωριστεί και να εκτιμηθεί τελικά η δουλειά της νοικοκυράς», σχολιάζει η γενική διευθύντρια της ασφαλιστικής εταιρίας Million Dollar Woman Living Insurance, παράρτημα του δανειοδοτικού οργανισμού Suncorp, που είχε την ιδέα. Έπειτα από έρευνα που έκανε το τελευταίο 6μηνο, διαπίστωσε πως 1,7
εκατ. γυναίκες λόγω ασθένειας ή σοβαρών τραυματισμών
δεν ήταν σε θέση να κάνουν τις βασικές δουλειές του σπιτιού.

Και η ιδέα έγινε πράξη.
 
Ο μισθός της νοικοκυράς υπολογίζεται σε $900 την εβδομάδα, πληρώνοντας δε από $2,50 τη μέρα μπορεί, αν χρειαστεί, να λάβει από την ασφάλεια από $500 μέχρι $900 την εβδομάδα.

Ο μισθός που προσφέρει η ασφαλιστική βασίζεται στο πόσο θα στοιχίσει αν θα πρέπει κάποιος άλλος να αναλάβει τις δουλειές του σπιτιού, τη φροντίδα των παιδιών, τα ψώνια κλπ.

Δεν είναι ωστόσο τόσο απλό όσο ακούγεται. Για να δικαιούται μια νοικοκυρά αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία θα πρέπει να αποδείξει με πιστοποιητικό γιατρού ότι το λιγότερο για 14 μέρες ήταν ανίκανη να κάνει μια οποιαδήποτε δουλειά του σπιτιού. Τονίζεται ακόμη, ότι οι καπνίστριες θα πληρώνουν υψηλότερα ασφάλιστρα.