Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην Τρίπολη μετά από υπερπτήση αεροσκαφών του NATO πάνω από την πρωτεύουσα της Λιβύης, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Άλλες τέσσερις εκρήξεις είχαν σημειωθεί στη λιβυκή πρωτεύουσα λίγο πριν από την αυγή, ανέφεραν μάρτυρες. Στην Τρίπολη σημειώνονται συχνά αεροπορικές επιδρομές του NATO.

Τη Δευτέρα πριν το χάραμα ένα από τα γραφεία του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη καταστράφηκε ολοσχερώς από αεροπορική επιδρομή που ήταν η σφοδρότερη που έχει σημειωθεί ως σήμερα στην πόλη.

Στο μεταξύ οι εξεγερμένοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι 12 μαχητές τους σκοτώθηκαν από επιδρομή του NATO μία ημέρα νωρίτερα στην Μιζουράτα, ενώ η κυβέρνηση στην Τρίπολη ανακοίνωσε πως οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί σκότωσαν άγνωστο αριθμό ανθρώπων στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τους εξεγερμένους η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 40 ανθρώπων.

Είναι η τρίτη φορά που αεροπορικός βομβαρδισμός του NATO σκοτώνει εξεγερμένους αφότου ανέλαβε το Σύμφωνο την διοίκηση των επιχειρήσεων στη Λιβύη από τα τέλη του Μαρτίου.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη Τζιν Κρετζ είπε σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη ότι ο απολογισμός των νεκρών της σύρραξης στη Λιβύη μπορεί να κυμαίνεται από 10.000 ως 30.000, προσθέτοντας πως είναι δύσκολο να γίνουν ακριβείς εκτιμήσεις ενόσω ο πόλεμος συνεχίζεται.