Οι Λίβυοι εξεγερμένοι υποχωρούν σήμερα προς το μεθοριακό πέρασμα Ντεχίμπα στα σύνορα της Λιβύης με την Τυνησία, καθώς δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο Λίβυο ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, προχωρούν προς το μέρος τους, όπως μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Reuters.

Ένας Τυνήσιος στο μεθοριακό πέρασμα Ντεχίμπα-Ουαζίν, το οποίο ελέγχουν από την προηγούμενη εβδομάδα οι εξεγερμένοι, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι ταξιδιώτες και τυνήσιοι αξιωματούχοι εγκαταλείπουν το σημείο ελέγχου του περάσματος εν αναμονή της άφιξης των δυνάμεων του Καντάφι.

«Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού. Έχουμε πληροφορίες ότι οι δυνάμεις του Καντάφι πλησιάζουν. Είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ένας εξεγερμένος στα σύνορα.

Ο Τυνήσιος που βρίσκεται κοντά στο μεθοριακό πέρασμα δήλωσε από τη μεριά του σε τηλεφωνική επικοινωνία: «Έχουν αρχίσει να φεύγουν όλοι. Οι υπάλληλοι του τελωνείου (της Τυνησίας) έχουν εκκενωθεί».

Εξεγερμένοι από την περιοχή των Δυτικών Ορέων πήραν τον έλεγχο του μεθοριακού περάσματος την προηγούμενη εβδομάδα και από τότε έχουν επεκτείνει την περιοχή που έχουν υπό τον έλεγχό τους μέχρι τα 10 χιλιόμετρα μέσα στο έδαφος της Λιβύη.

Ο φωτορεπόρτερ του Reuters, που βρίσκεται στην πλευρά της Τυνησίας, δήλωσε ότι οι εξεγερμένοι που βρίσκονταν μακριά από τα σύνορα συγκεντρώνονται στο πέρασμα.