Νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις διοργανώθηκαν χθες στην Υεμένη, καθώς η αναταραχή στη χώρα εντείνεται προκαλώντας έντονη ανησυχία και προβληματισμό τόσο στη Δύση όσο και στις αραβικές χώρες του Κόλπου που φοβούνται ότι μία γενίκευση των συγκρούσεων θα προκαλέσει συνθήκες χάους που μπορεί να σπεύσει να εκμεταλλευτεί ένα παρακλάδι της Αλ Κάϊντα που δρα στη χώρα.

Στην πρωτεύουσα της χώρας Σανάα οι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, που κρατά το τιμόνι της εξουσίας στη χώρα επί 32 χρόνια, άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών τραυματίζοντας τουλάχιστον 22 άτομα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι άλλοι περίπου 200 πολίτες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία για την παροχή πρώτων βοηθειών εξαιτίας προβλημάτων υγείας που προκλήθηκαν από τη χρήση δακρυγόνων.

Τόσο οι Δυτικοί όσο και οι σύμμαχοι της Υεμένης ανάμεσα στις αραβικές χώρες του Κόλπου, προσπάθησαν, χωρίς επιτυχία μέχρι τώρα, να διαμεσολαβήσουν για την εξεύρεση μιας λύσης στην κρίση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την μεταβίβαση της εξουσίας από τον Σάλεχ σε ένα πιο δημοκρατικό πολιτικό σχήμα που θα είναι αποδεκτό από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.