Καμία ασυλία για τον ΥΠΕΞ της Λιβύης

Το δρόμο του θα ακολουθήσουν κι άλλοι, σύμφωνα με το Βρετανό ΥΠΕΞ


ΚΟΣΜΟΣ
15:13
31/03/2011
Καμία ασυλία για τον ΥΠΕΞ της Λιβύης
loading

Καμία ασυλία ούτε από τη βρετανική δικαιοσύνη ούτε από τη διεθνή δεν θα δοθεί στον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης Μούσα Κούσα ο οποίος αυτομόλησε από το στρατόπεδο Καντάφι, σύμφωνα με το Βρετανό ΥΠΕΞ Ουίλιαμ Χέιγκ.

Ο  Χέιγκ δήλωσε σήμερα ότι ο Κούσα, ο οποίος έφθασε αργά χθες σε στρατιωτική αεροπορική βάση κοντά στο Λονδίνο, είναι σε ασφαλές μέρος και συνομιλίες διεξάγονται μεταξύ αυτού και βρετανών αξιωματούχων.

Η αποσκίρτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης και η άφιξή του στη Βρετανία θα ενθαρρύνει και άλλους στενούς συνεργάτες του Μουάμαρ Καντάφι να εγκαταλείψουν τον λίβυο ηγέτη. Η παραίτηση του Κούσα δείχνει ότι το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι, στο οποίο έχουν καταγραφεί σημαντικές αποσκιρτήσεις, είναι «διχασμένο και καταρρέει εκ των έσω», τόνισε ο Χέιγκ.

«Ο Καντάφι πρέπει να αναρωτηθεί ποιος θα είναι ο επόμενος που θα τον εγκαταλείψει», είπε ο Χέιγκ σε συνέντευξη Τύπου κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Φόρεϊν Όφις.

Πιστός συνεργάτης του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, ο Κούσα ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας από το 1994 έως το 2009 πριν αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει