Δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο Λίβυο ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, βομβάρδιζαν σήμερα, επί πολλές ώρες, την πόλη Ζιντάν στη δυτική Λιβύη, όπως μετέδωσε το αραβικό δορυφορικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Το κανάλι δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πόλη αυτή.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών στην πόλη Μιζουράτα, ανατολικά της Τρίπολης, δήλωσε ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στην πόλη αυτή από τα πυρά των δυνάμεων που είναι πιστές στον Καντάφι.

Οι δυνάμεις του Καντάφι «συγκέντρωσαν δια της βίας περίπου 500 ανθρώπους έξω από την πόλη και τους οδήγησαν στο κέντρο της Μιζουράτα για να διαδηλώσουν σε υποστήριξη του Καντάφι», δήλωσε εκπρόσωπος των εξεγερμένων στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αμέσως έγινε αντιδιαδήλωση «στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες κάτοικοι της πόλης», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ελεύθεροι σκοπευτές σε στέγες και ένα άρμα μάχης «άνοιξαν τότε πυρ εναντίον των διαδηλωτών».

«Υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες, έχουμε μετρήσει 11 νεκρούς προς το παρόν», κατέληξε, σημειώνοντας ότι οι δυνάμεις του Καντάφι δεν έχουν καταφέρει να ανακαταλάβουν την πόλη, «αλλά έχουν πάρει θέση στην κύρια οδική αρτηρία της πόλης όπου έχουν αναπτύξει τρία άρματα μάχης όπως και ελεύθερους σκοπευτές στις στέγες» σπιτιών.