Ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ ΣΤ’ θα απευθύνει «ομιλία προς το έθνος» σήμερα το βράδυ, την πρώτη μετά τις διαδηλώσεις της 20ής Φεβρουαρίου που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας και οι οποίες διοργανώθηκαν μέσω του Διαδικτύου με στόχο τη διεκδίκηση «βαθιών» πολιτικών μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Ο βασιλιάς «θα απευθύνει την Τετάρτη ομιλία προς το έθνος» που θα μεταδοθεί «από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση αυτή την Τετάρτη» στις 8 (10 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου του Βασιλικού Οίκου, του Πρωτοκόλλου και της Καγκελαρίας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Σε αυτή την «πολυαναμενόμενη ομιλία, μπορεί να αναφερθούν κάποιες μεταρρυθμίσεις», όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με έναν υπουργό με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο «χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς θα αναφερθεί στα αποτελέσματα της συμβουλευτικής επιτροπής για την περιφερειακή διαίρεση, που θα είναι πρελούδιο μελλοντικών συζητήσεων για πολιτικές και συνταγματικές μεταρρυθμίσεις».

Το κίνημα των νέων, που ξεκίνησε από τις διαδηλώσεις της 20ής Φεβρουαρίου και ζητεί δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, έχει ανακοινώσει στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook την διοργάνωση νέων κινητοποιήσεων την 20ή Μαρτίου.