Την πληροφορία ότι ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για σοβαρό πρόβλημα υγείας, δημοσιεύει η κρατική εφημερίδα Αλ-Ακμπάρ.

Ο στρατός, που νωρίτερα είχε διαψεύσει παρόμοιες φήμες απέφυγε αυτή τη φορά να πάρει θέση για το δημοσίευμα της κρατικής εφημερίδας. Στρατιωτική πηγή είχε αρνηθεί ως αβάσιμες τις πληροφορίες που ήθελαν τον 82χρονο πρώην πρόεδρο και την οικογένειά του να έχουν επιχειρήσει να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο και στη συνέχεια τον Μουμπάρακ να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο Κάϊρο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Μουμπάρακ υποβλήθηκε για πέντε συνεχόμενες μέρες σε χημειοθεραπεία εξαιτίας καρκίνου του ορθού και του παγκρέατος. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι συνοδεύτηκε από την οικογένειά του στο αεροπορικό του ταξίδι.

Η φημολογία για την κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Αιγύπτου είχε ξεσπάσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, εξαιτίας της προχωρημένης ηλικίας του, αλλά κλιμακώθηκε μετά την επέμβαση αφαίρεσης της χοληδόχου κύστης στην οποία υποβλήθηκε σε νοσοκομείο της Γερμανίας, τον περασμένο Μάρτιο.