Κατά τη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης την Κυριακή, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Τσάχι Χανέγκμπι, φέρεται να δήλωσε σε μέλη του κοινοβουλίου ότι σημαντικός αριθμός βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν ενδέχεται να είναι πλέον μη χρησιμοποιήσιμος και να έχει θαφτεί κάτω από συντρίμμια, σύμφωνα με πηγή που έχει άμεση γνώση της κατάστασης.

Μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ, ο Χανέγκμπι φέρεται να ανέφερε ότι το Ιράν διέθετε 2.500 βαλλιστικούς πυραύλους στην αρχή της σύγκρουσης και από τότε, περισσότεροι από 500 έχουν εκτοξευθεί κατά του Ισραήλ, ενώ έως και 800 ενδέχεται να είναι πλέον θαμμένοι σε υπόγεια τούνελ που υπέστησαν ζημιές από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με δυτικές στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο CNN, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί πλήρως το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσαν οι αμερικανικές επιθέσεις σε τρεις βασικές ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Αξιωματούχοι της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) δηλώνουν ότι δεν είναι βέβαιοι για την τοποθεσία του πυρηνικού υλικού που έχει ήδη παραγάγει το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ποσοτήτων ουρανίου -235 εμπλουτισμένου σε ποσοστό 60%, το οποίο πλησιάζει σε επίπεδα κατάλληλα για χρήση σε πυρηνικά όπλα.