Εισαγγελείς του Μιλάνου θα ζητήσουν αύριο Τετάρτη την άμεση παραπομπή του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας, όσον αφορά το σκάνδαλο Ρούμπι Καρίμα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται ο Ιταλικός Τύπος.

«Θα έχουμε μια τελική συνάντηση σήμερα για την διαδικαστική διάσταση και αύριο θα προωθήσουμε το αίτημα στον δικαστή», δήλωσε ο Εντμόντο Μπρούτι Λιμπεράτι.

Νωρίτερα ο ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρθηκε στις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα την Κυριακή έξω από την βίλα του πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι, στο Άρκορε. «Η χρήση του συνταγματικού δικαιώματος ειρηνικής διαδήλωσης δεν πρέπει να μετατρέπεται σε απαράδεκτες συγκρούσεις και ταραχές που προκαλούνται από εξτρεμιστικές ομάδες» τονίζει.

Ο Ναπολιτάνο, παράλληλα, αναγνώρισε ότι οι υπεύθυνοι του «μωβ κινήματος», που οργάνωσαν την κινητοποίηση της Κυριακής με αίτημα την παραίτηση του Καβαλιέρε δεν ευθύνονται με κανένα τρόπο για τις συμπλοκές που σημειώθηκαν.

Αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε την απελευθέρωση των δυο νέων που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία άσκησης βίας σε βάρος αστυνομικού οργάνου. Οι δυο διαδηλωτές πρόκειται να δικαστούν στις επτά Μαρτίου, αλλά ο δικαστικός έκρινε ότι δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις επικινδυνότητας που θα επέβαλλαν την προφυλάκισή τους.

Σε ό,τι αφορά την έρευνα «Ρούμπι-Γκέιτ» οι τέσσερις εισαγγελείς του Μιλάνου που ασχολούνται με την υπόθεση συνέχιζαν να συλλέγουν υλικό και αποδείξεις. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον ιταλικό τύπο, εξετάζεται ακόμη προσεκτικά η θέση της εικοσάχρονης ιταλοβραζιλιάνας Ίρις Μπεράρντι, η οποία φέρεται να πέρασε τουλάχιστον μία νύχτα στην έπαυλη του Καβαλιέρε τον Νοέμβριο του 2009, όταν δηλαδή, δεν είχε ακόμη ενηλικιωθεί.