Ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενδέχεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση του σκανδάλου «Ρούμπι Γκέιτ» με το επιχείρημα ότι παραβιάζεται η ιδιωτική του ζωή, μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Φρατίνι.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο ιταλός πρωθυπουργός προσπαθεί να περιορίσει, μέσω κυβερνητικού διατάγματος, το δικαίωμα των εισαγγελέων να διατάσσουν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Ο «μίστερ τιβί» θέλει να αφαιρέσει από τους δικαστικούς το «όπλο» των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων διότι θεωρεί ότι είναι το κύριο χαρτί που χρησιμοποίησαν για να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες σε βάρος του στην υπόθεση Ρούμπι Καρίμα.

Ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός επιθυμεί να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για να του εξηγήσει τις απόψεις και προθέσεις του. Σε ανακοινωθέν, όμως, της ιταλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας, αναφέρεται ότι «δεν έχει ορισθεί καμία σχετική συνάντηση».

Στο μεταξύ, η δημόσια τηλεόραση Rai, τονίζει ότι υπάρχει ο ορατός κίνδυνος να σημειωθεί «δικαστικό μποτιλιάρισμα»: από τα τέλη Φεβρουαρίου, θα ξαναρχίσουν οι δίκες σε βάρος του ζάπλουτου πρωθυπουργού, για τις υποθέσεις αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων και χρηματισμού του βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ Μίλς. Αν στις δικάσιμους αυτές, προστεθεί και η υπόθεση «Ρούμπι Καρίμα», ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θα έπρεπε να περάσει μεγάλο μέρος της Άνοιξης απολογούμενος στις δικαστικές αίθουσες.