«Ορισμένες φορές φέρομαι και εγώ αμαρτωλά, αλλά η δικαιοσύνη που δρα ηθικολογικά εναντίον μου θέλει να ξεπεράσει κάθε όριο» είπε ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Fatto.

Κατά τον ιταλό πρωθυπουργό «ο τελικός κριτής μπορεί να είναι μόνον το κοινοβούλιο και ο λαός», ενώ σε ό,τι αφορά τους εισαγγελείς που ασχολούνται με το «Ρούμπι Γκέιτ» προσθέτει ότι «οι δικαστικοί επιλέγουν τον τρόπο και την χρονική στιγμή για να μετατρέψουν έρευνες-φάρσα σε διεθνή σκάνδαλα, όπως συνέβαινε με την κατασκοπευτική παρακολούθηση της ιδιωτικής ζωής, στην άλλοτε Ανατολική Γερμανία».

Σχολιαστές τονίζουν ότι στην φάση αυτή, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δείχνει να θέλει να βασισθεί για την επικοινωνιακή του στρατηγική στον δημοσιογράφο και στενό του φίλο Τζουλιάνο Φερράρα, πρώην μέλος της ιταλικής αριστεράς. Ο Φερράρα παρεμβαίνοντας χθες στο δελτίο ειδήσεων του δημόσιου καναλιού Rai Uno επανέλαβε ότι «υπάρχει ένα δικαστικό και μιντιακό κόμμα. Είναι σαφές ότι ο δημοσιογραφικός όμιλος της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα θέλει να ανατρέψει τις δημοκρατικές ισορροπίες της χώρας».

Ο επικεφαλής του κεντρώου Πόλου του Έθνους, Πιερφερτινάντο Καζίνι, σχολιάζοντας την συνέντευξή Μπερλουσκόνι στην Ιl Foglio, τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός έχασε, πλέον, τη λογική και την πυξίδα του. Ο τελικός κριτής είναι πάντα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά οι πρόωρες εκλογές δείχνουν να είναι η μόνη δυνατή λύση».

Ο γραμματέας των Δημοκρατικών Πιερλουίτζι Μπερσάνι προσθέτει ότι «στην πραγματικότητα, οι δημοκρατικές ισορροπίες κινδυνεύουν από τις δηλώσεις του μεγιστάνα-πρωθυπουργού. Αν υπάρχει κάποιος, στην κυβερνητική πλειοψηφία, που ενδιαφέρεται για το μέλλον αυτής της χώρας, πρέπει να σηκωθεί και να πει κάτι»

Ο Τζουλιάνο Φερράρα οργανώνει αύριο στο Μιλάνο διαδήλωση αλληλεγγύης προς τον ιταλό πρωθυπουργό. Υποστηρικτές του Καβαλιέρε διαδήλωσαν και σήμερα έξω από την εισαγγελία της ιταλικής συμπρωτεύουσας, με κύριο σύνθημα το «Silvio, resisti resisti, resisti» («Σίλβιο, άντεξε, άντεξε, άντεξε»).

Την Κυριακή, τέλος, χιλιάδες ιταλίδες και ψηφοφόροι των κομμάτων της κεντροαριστεράς πρόκειται να διαδηλώσουν σε όλη την χώρα, κατά του σκανδάλου Ρούμπι Καρίμα. Ο σύνδεσμος [Σκεπτόμενες Γυναίκες» (www.donnepensanti.net) σε έκκλησή του που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο εν όψει τις μεθαυριανής κινητοποίησης, τονίζει: «αναζητούμε έναν πρωθυπουργό έντιμο, αξιοπρεπή και που να ξέρει να σέβεται το Σύνταγμα. Με την απόλυτη έλλειψη του αισθήματος κρατικής ευθύνης που επέδειξε, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατάφερε να εκθέσει ανεπανόρθωτα την χώρα μας σε διεθνές επίπεδο».