Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης επέβαλε σήμερα έναν ειδικό νόμο για την ασφάλεια σε πέντε περιοχές της Μπανγκόκ, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής με τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα, αλλά και γύρω από κυβερνητικά κτίρια, ενόψει διαδηλώσεων του φιλοκυβερνητικού κινήματος «κίτρινα πουκάμισα».

Η Πράξη Εσωτερικής Ασφαλείας επιβλήθηκε στις περιοχές στις οποίες βρίσκονται το γραφείο του πρωθυπουργού και το Κοινοβούλιο.

Ο νέος νόμος, βάσει του οποίου απαγορεύονται οι πολιτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, θα ισχύσει από τις 9 ως τις 23 Φεβρουαρίου.

Τα «κίτρινα πουκάμισα», οι διαδηλώσεις των οποίων συνέβαλαν στην ανάληψη της εξουσίας από τον πρωθυπουργό Αμπχιζίτ Βετζαζίβα, στράφηκαν εναντίον του πρωθυπουργού τις τελευταίες εβδομάδες, από τον οποίο ζητούν να υιοθετήσει μια πιο σκληρή γραμμή απέναντι στην Καμπότζη όσον αφορά μια διαφιλονικούμενη συνοριακή περιοχή.

Βρίσκονται στους δρόμους εδώ και δυο εβδομάδες και τονίζουν ότι σχεδιάζουν να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης. Εχουν επίσης απειλήσει να καταλάβουν σημαντικά σημεία της πρωτεύουσας την Παρασκευή, όταν το Κοινοβούλιο θα συνέλθει για να εξετάσει συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.