Η αστυνομία σκότωσε τουλάχιστον 3 διαδηλωτές στο Κάιρο όταν χιλιάδες άνθρωποι προσπάθησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, όπως μετέδωσε το αλ Τζαζίρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση. Είναι γνωστό ότι οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν άρματα μάχης και πυροβόλησαν στο αέρα προσπαθώντας να απωθήσουν εκατοντάδες διαδηλωτές που προσπαθούσαν να εισβάλλουν σε κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας σε ένα προάστιο του Καΐρου.

Οι διαδηλωτές, που προσπαθούσαν χρησιμοποιώντας μαδέρια να εισβάλλουν στο κτίριο που τυπώνει χρήματα, τράπηκαν σε φυγή μόλις είδαν τα άρματα μάχης να πλησιάζουν και άκουσαν τους πυροβολισμούς.

Ακόμα στους δρόμους παραμένουν χιλιάδες αιγύπτιοι διαδηλωτές αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 16.00 ώρα Ελλάδας και Αιγύπτου. Ο στρατός έχει προειδοποιήσει τους διαδηλωτές πως όποιος παραβιάζει την απαγόρευση κυκλοφορίας θα βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις ζήτησαν σήμερα από το λαό να προστατευθεί από τις λεηλασίες σε ανακοίνωσή τους που αναγνώστηκε από την κρατική τηλεόραση. Σε συνοικίες του Καΐρου δεκάδες μαγαζιά λεηλατήθηκαν, την ώρα που η αστυνομία ήταν απούσα.

Μάλιστα ιδιοκτήτης καταστήματος ρούχων δήλωσε: «Δεν υπάρχει πια αστυνομία, οι ληστές έχουν αποδράσει από τις φυλακές. Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου». Ένα κατάστημα της γαλλική αλυσίδας σουπερμάρκετ Carrefour λεηλατήθηκε νωρίτερα σήμερα και θυμίζουμε ότι έχει λεηλατηθεί και το Αιγυπτιακό Μουσείο, ενώ μέσα σε αυτό καταστράφηκαν 2 μούμιες.

Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο αφορούν και ένα υψηλόβαθμο αξιωματούχο του κυβερνώντος κόμματος της Αιγύπτου ο οποίος υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Ο ίδιος, ο οποίος είναι και πλούσιος επιχειρηματίας και στενός συνεργάτης του γιου του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ ονομάζεται Αχμεντ Εζ και πολλοί τον θεωρούν πυλώνα του διεφθαρμένου καθεστώτος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς ένα αεροπλάνο της British Midland με προορισμό το Κάιρο επέστρεψε στο Λονδίνο και ο εκπρόσωπος της βρετανικής εταιρίας δήλωσε: «Εξαιτίας της κατάστασης στην Αίγυπτο, η πτήση BD771 της British Midland International που ήταν στον αέρα με προορισμό το Κάιρο επέστρεψε στο αεροδρόμιο Heatrhrow του Λονδίνου.

Και άλλες αεροπορικές εταιρίες προχωρούν σε ματαιώσεις ή αλλαγές των πτήσεων με προορισμό το Κάιρο. Η British Airways ανακοίνωσε ότι αλλάζει τις ώρες των δρομολογίων προκειμένου να μην συμπίπτουν με τις ώρες κατά τις οποίες ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ωστόσο, δεν προβλέπονται ματαιώσεις, καθώς υπάρχουν πολλοί βρετανοί πολίτες που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.