Παρελθόν αποτελεί η κυβέρνηση της Αιγύπτου, μία ημέρα μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ ότι μέσα στη σημερινή ημέρα θα σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.

Την είδηση μετέδωσε η τηλεόραση της χώρας.

Χθες το βράδυ ο Μουμπάρακ, στην πρώτη του ομιλία προς το έθνος από το ξέσπασμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων ζήτησε ηρεμία και υποσχέθηκε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζονταν ακόμα κι ενώ μιλούσε, με πολλούς από τους διαδηλωτές να τον καλούν να φύγει.

Τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες σε όλη την Αίγυπτο, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters που βασίζεται τις αναφορές από ιατρικές πηγές, νοσοκομεία και αυτόπτες μάρτυρες.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός, ενώ, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, ο πραγματικός αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Αιγύπτου.

Περίπου 68 θάνατοι έχουν αναφέρθηκαν στο Κάιρο, το Σουέζ και την Αλεξάνδρεια κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων. Νωρίτερα, πηγές των δυνάμεων ασφαλείας είχαν δηλώσει ότι τουλάχιστον 6 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός, είχαν χάσει τη ζωή τους.

Σήμερα ιατρικές πηγές δήλωσαν στο Reuters  ότι περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε όλη την Αίγυπτο, χωρίς όμως να μπορούν να διευκρινίσουν πόσοι από αυτούς είναι διαδηλωτές και πόσοι αστυνομικοί.

Από τη μεριά του το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα μεταδίδει ότι τουλάχιστον 95 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με απολογισμό των ανταποκριτών του.

Το αλ Τζαρίρα προσθέτει ότι επίσημες πηγές επιβεβαιώνουν το θάνατο 27 ανθρώπων στο Σουέζ, ενώ 23 σκοτώθηκαν στην Αλεξάνδρεια.