Τις πληροφορίες που τον ήθελαν να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία στην Αϊτή διέψευσε πρώην δικτάτορας Ζαν-Κλοντ Ντυβαλιέ, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που διέρρευσαν νωρίτερα από το περιβάλλον του.

Η διάψευση του πρώην δικτάτορα αφορά τις δηλώσεις που έκανε χθες Τετάρτη ο Ανρί-Ρομπέρ Στερλέν, πρώην πρεσβευτής της Αϊτής στη Γαλλία, ο οποίος τόνισε πως η επιστροφή του Ντυβαλιέ στην πατρίδα του μετά 25 χρόνια εξορίας στο Παρίσι έχουν στόχο να προκαλέσουν την διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών.

Ωστόσο ο Ντυβαλιέ τρέφει πολιτικές φιλοδοξίες. «Θα μείνει στην Αϊτή για πάντα. Είναι η πατρίδα του. Επίσης θα ασχοληθεί
με την πολιτική είναι δικαίωμά του. Ένας πολιτικός δεν πεθαίνει ποτέ»,
είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του.

Ο πρώην δικτάτορας, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διαφθορά και υπεξαίρεση χρημάτων στη διάρκεια της προεδρίας του (1971-86), δεν απέκλεισε στη δήλωσή του να παίξει στο μέλλον κάποιο πολιτικό ρόλο στην Αϊτή.

Στο μεταξύ, στην Αϊτή επιθυμεί να επιστρέψει και ο Ζαν-Μπερτράν Αριστίντ, πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας, ο οποίος ζει εξόριστος από το 2004 στη Νότια Αφρική.

«Από τότε που με ανάγκασαν να βρεθώ στην αφρικανική ήπειρο, ο λαός της Αϊτής δεν έχει σταματήσει να ζητεί την επιστροφή μου», επισημαίνει σε επιστολή του.

Ο 57χρονος Αριστίντ αναφέρει ακόμα πως η επιστροφή του επιβάλλεται και για λόγους υγείας.