Εκκλήσεις μέσω ίντερνετ απευθύνουν Τυνήσιοι για την οργάνωση δημόσιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σήμερα, την επομένη του σχηματισμού της «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» με τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών, όπου το απερχόμενο κυβερνητικό επιτελείο του Μπεν Άλι διατηρεί τις θέσεις-κλειδιά.

«Ο δικτάτορας έπεσε, η δικτατορία όχι ακόμη! Οι Τυνήσιοι οφείλουν να ολοκληρώσουν την αποστολή», γράφει ένας τυνήσιος στο Facebook.

Μηνύματα στο Ίντερνετ καλούν σε διαδηλώσεις στην Τύνιδα, αλλά και στη Σους, την περιοχή του πρώην δικτάτορα, και τη Σφαξ, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας.

«Προσοχή στην εκτροπή της επανάστασης» προειδοποιεί άλλος Τυνήσιος στο Ίντερνετ.

Η Τύνιδα είναι και πάλι σήμερα γεμάτη με περαστικούς και αυτοκίνητα έπειτα από μία γενικά ήσυχη νύχτα με σύντομης διάρκειας πυρά στο κέντρο της πόλης. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί εν όψει διαδηλώσεων.

Άλλα μηνύματα στο Δίκτυο καλούν σε τερματισμό των διαδηλώσεων ώστε να δοθεί η δυνατότητα στη νέα κυβέρνηση να αποκαταστήσει την τάξη και ο χρόνος στους πολίτες να γνωρίσουν τις αληθινές της προθέσεις.

«Ναι, υπάρχουν πολλές κατηγορίες που τούς προσάπτονται. Αλλά δεν ήταν και αυτοί συνένοχοι όσο και όλοι εμείς, οι οποίοι, εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα, βλέπαμε τα χρήματά μας, τον πλούτο της χώρας μας να λεηλατούνται, την αξιοπρέπειά μας να ταπεινώνεται, να παραβιάζεται; Δεν είμαστε, τελικά όλοι συνένοχοι;, γράφει κάποιος Τυνήσιος στο Ίντερνετ.

Ο Μοχάμεντ Γανούσι, ο τελευταίος πρωθυπουργός του καθεστώτος Μπεν Άλι, ανακοίνωσε τον σχηματισμό 24μελούς κυβέρνησης εθνικής ενότητας, στην οποία συμμετέχουν και τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών. Οι υπουργοί που θήτευσαν στο καθεστώς του Μπεν Άλι και οι οποίοι διατήρησαν τις θέσεις τους στην κυβέρνηση της Τυνησίας έχουν «καθαρά χέρια» και «μεγάλες ικανότητες», δήλωσε ο Γανούσι στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.