Το πώς βίωσε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ περιέγραψε το πρωί της Δευτέρας 15/4 μία κάτοικος της Ιερουσαλήμ. «Μπήκαμε στο καταφύγιο στις 02:00 το πρωί, είμαστε συνηθισμένοι», τόνισε.

«Η Δευτέρα μας βρίσκει στην καθημερινότητά μας, τη ρουτίνα μας. Συμπεριλαμβανομένων των σχολείων», επεσήμανε στο ΕΡΤNews η Τζουλιάνα Ναχμίας εξηγώντας ότι υπήρχε προειδοποίηση από την Πέμπτη, από το Ιράν, ότι θα χτυπήσει μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

«Ήταν η πρώτη φορά που έζησα αυτό το αίσθημα του πολέμου»

«Το Σάββατο, όταν ξεκίνησε η επίθεση, όταν έφυγαν οι πρώτοι βαλλιστικοί πύραυλοι από το Ιράν, ήταν κάπου στις δύο παρά τέταρτο τα ξημερώματα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής. Χτυπούσαν συναγερμοί σε όλο το Ισραήλ. Βασικά άρχισαν από τον νότο. Εμείς ακούγαμε κάποιες μακρινές σειρήνες και παρ’ όλα αυτά μπήκαμε στο καταφύγιο γύρω στις 02:00, όπως και μας είχαν ειδοποιήσει», περιέγραψε.

«Μπήκαμε όλη η οικογένεια στο καταφύγιο. Το είχαμε φυσικά προετοιμάσει, το είχαμε αδειάσει από πράγματα τα οποία δεν έπρεπε να είναι εκεί. Είχαμε βάλει νερό, πρώτες βοήθειες και φακούς, τρανζίστορ και μπήκαμε μέσα… Το Σάββατο είχα ετοιμάσει μια τσάντα με κονσέρβες και ξηρά τροφή, την οποία πήραμε στο καταφύγιο», πρόσθεσε. «Είμαστε συνηθισμένοι. Δεν ήταν τίποτα το διαφορετικό».

«Εγώ προσωπικά ζω στο Ισραήλ 30 χρόνια και η 7η Οκτωβρίου ήταν η πρώτη φορά που έζησα αυτό το αίσθημα του πολέμου. Ξαφνικά να σταματήσεις τα πάντα και να πας στο καταφύγιο. Ήταν και για εμένα πρωτόγνωρο και καθόλου ευχάριστο», δήλωσε κλείνοντας.