Μια σύγχρονη «Catwoman» αποκάλυψε τον τρόπο δράσης της όταν έμπαινε σε σπίτια κι έκλεβε αντικείμενα αξίας και χρήματα σε ορισμένες από τις πλουσιότερες γειτονιές στη Φλόριντα.

Η 41χρονη Τζένιφερ Γκόμεζ μίλησε στο podcast Locked In With Ian Bick και εξήγησε τις λεπτομέρειες από τις περίπου 200 διαρρήξεις της που της απέφεραν περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια.

«Πάντα ήθελα σπίτια που ήταν ωραία. Εννοώ, τουλάχιστον σπίτια αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων», παραδέχτηκε η Γκόμεζ κατά τη διάρκεια της συναρπαστικής συνέντευξης της περασμένης εβδομάδας προσφέροντας μια ματιά από την οπτική γωνία ενός κλέφτη.

«Προσπαθούσα να βρω ένα σπίτι που βρισκόταν σε ένα αδιέξοδο, έτσι ώστε να μη χαθώ μέσα… ή ένα σπίτι που ήταν πάνω σε δρόμο», πρόσθεσε.

Η Τζένιφερ Γκόμεζ μεγάλωσε σε εύπορη οικογένεια, καθώς οι γονείς της ήταν και οι δύο γιατροί, γεγονός που της πρόσφερε γνώσεις για το πώς λειτουργεί ένα πλούσιο περιβάλλον, τις οποίες αξιοποίησε για να διαμορφώσει κατάλληλα τα εγκληματικά της εγχειρήματα.

«Ξέρω πολλά πράγματα για το πώς ζούσαν οι πλούσιοι επειδή οι γονείς μου ήταν και οι δύο γιατροί», αποκάλυψε. «Πιθανότατα θα έχουν κάποιο είδος ιδιωτικού φράχτη. Μπορώ να κρύβομαι πίσω από αυτόν όταν μπαίνω στον κήπο τους. Μου παρέχει πλήρη κάλυψη», πρόσθεσε.

Ο καιρός, επίσης, έπαιζε ρόλο στη δράση της, καθώς επέλεγε συνήθως μέρες που έβρεχε για να διαρρήξει κάποιο σπίτι: «Επειδή οι άνθρωποι όταν βρέχει δεν βρίσκονται έξω, στον κήπο, δεν υπάρχουν κηπουροί, δεν υπάρχει κανείς που τρέχει στη γειτονιά», επιχείρησε να εξηγήσει. «Και ακόμα κι αν βρίσκονται κάπου όπου μπορούν να με δουν, η βροχή στο παράθυρο τους μπερδεύει, οπότε πραγματικά δεν ξέρουν τι βλέπουν».

@ianbick

She really had the perfect system 😳 #ianbick

♬ original sound – Ian Bick

Με μια ευφυή ματιά για τις λεπτομέρειες, η Γκόμεζ επικεντρώθηκε στα διακριτικά σημάδια των συστημάτων ασφαλείας, θεωρώντας τα ως ενδείξεις πολύτιμων αντικειμένων έτοιμων για λεηλασία. «Όλοι όσοι έχουν συναγερμό έχουν χρήματα,» υποστήριξε. «Για μένα, αυτό ήταν κάτι καλό, επειδή στην ουσία μου “λες” ότι έχεις πράγματα που πρέπει να προστατεύσεις», είπε η διαρρήκτης.

«Οι πλούσιοι θέλουν πάντα να διαφημίζουν τα συστήματα ασφάλειάς τους», συνέχισε η Γκόμεζ, οπότε στάμπαρε σπίτια που έφεραν τις ειδικές πινακίδες συναγερμού. Μάλιστα προειδοποιεί μέσα από το podcast τους ιδιοκτήτες σπιτιών για την προστασία των περιουσιών τους.

Τώρα προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες σπιτιών για την ακούσια διαφήμιση των αδυναμιών τους.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να ανακαλύψεις από το εξωτερικό ενός σπιτιού που θα δώσουν σε έναν ληστή πολλές πληροφορίες», συνέχισε η Γκόμεζ. «Σταματήστε να διαφημίζετε όλα όσα συμβαίνουν στο σπίτι σας».

Η Γκόμεζ κατάφερε να αποκωδικοποιήσει περαιτέρω τα στοιχεία της εγκατάστασης ασφάλειας.

«Μπορώ να δω αν οι αισθητήρες κίνησης είναι ενεργοποιημένοι. Μπορώ να δω αν ο συναγερμός είναι ενεργοποιημένος. Μπορείς απλά να κοιτάξεις μέσα από ένα παράθυρο ή την πόρτα και να δεις αν είναι κόκκινος ή πράσινος», εξήγησε.

Όταν ερχόταν η στιγμή να εισβάλει, χρησιμοποιούσε ένα εργαλείο που είχε αγοράσει από ένα κατάστημα ειδών σιδηροτεχνίας που λειτουργεί για να κόβει γυαλί με ακρίβεια.

«Πήγαινα στον φράχτη και τον άνοιγα, στη συνέχεια πηδούσα πάνω από τον θάμνο ή πάνω από τον φράκτη, οτιδήποτε χρειαζόταν», ανέφερε. «Χτυπούσα τα παράθυρα για να δω αν ήταν κάποιος μέσα και φώναζα στους ιδιοκτήτες για να είμαι σίγουρη πως κανείς δεν ήταν σπίτι.

Έδινε μεγάλη σημασία στις ενδυματολογικές επιλογές της κατά τη διάρκεια της διάρρηξης, φορώντας δύο ζευγάρια γάντια διαφορετικών μεγεθών, ενώ τα μαλλιά της ήταν μαζεμένα και κρατούσε μια τσάντα με τα εργαλεία της. «Δεν φορούσα καθόλου μακιγιάζ. Προσπαθώ να φαίνομαι όσο το δυνατόν πιο νέα», είπε. «Φορούσα πάντα ρόμπες, επειδή έκανα την κτηνίατρο» κι αυτό τη βοηθούσε ιδιαίτερα, καθώς από τη συμπεριφορά των κατοικίδιων κατανοούσε καλύτερα το σπίτι: «Οι πλούσιοι άνθρωποι δεν κλείνουν τα ζώα τους σε κλουβιά. Τα αφήνουν να περιπλανιούνται στο σπίτι. Οπότε ξέρω ότι, αν ο σκύλος σας περπατάει στο σπίτι, οι αισθητήρες κίνησης δεν είναι ενεργοποιημένοι, οπότε μπορώ να περπατήσω ελεύθερα στο σπίτι σας».

Οι εφευρετικές μέθοδοι της Γκόμεζ για να ξεγελάσει ακόμα και τους πιο προσεκτικούς φύλακες σκύλους περιλάμβαναν συνήθως φαγητό, όπως μπριζόλα, κοτόπουλο ή ένα σάντουιτς από το αυτοκίνητό της.

Μόλις έμπαινε μέσα, πήγαινε στο υπνοδωμάτιο και στο γραφείο ψάχνοντας για μετρητά και κοσμήματα, ενώ σαν μέσο διαφυγής χρησιμοποιούσε ένα απλό αυτοκίνητο που δεν τραβούσε τα βλέμματα.

Η Γκόμεζ πέρασε περίπου δέκα χρόνια πίσω από τα κάγκελα, όπως αναφέρει η «New York Post».