Ο πυρηνικός πόλεμος είναι το χειρότερο σενάριο που μπορεί να συμβεί και μια δημοσιογράφος βραβευμένη με Πούλιτζερ προσέγγισε από μυθιστορηματική σκοπιά την Αποκάλυψη που θα κατέστρεφε την ανθρωπότητα.

Η Άνι Γιάκομπσεν έγραψε το βιβλίο «Nuclear War: a Scenario» (Πυρηνικός Πόλεμος: Ένα Σενάριο) και σύμφωνα με την Daily Mail, συγκέντρωσε μαρτυρίες από αξιωματούχους και μελέτησε σχετικά έγγραφα που περιγράφουν τι θα συμβεί σε μια τέτοια κατάσταση.

Η ιστορία της αρχίζει με μια εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, αναφέροντας πως είναι το μοναδικό κράτος στον κόσμο που δεν ενημερώνει για τις πυρηνικές δοκιμές, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες. «Ακόμη και οι Ρώσοι μιλάνε μαζί μας, παρά τις διαφορές μας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τι θα συνέβαινε λοιπόν, αν ένας πυρηνικός πύραυλος από την Πιονγιάνγκ έπεφτε στις ΗΠΑ, είτε στο πλαίσιο επίθεσης, είτε λόγω λάθους, που δεν γνωστοποιήθηκε ποτέ για εγωιστικούς ανθρώπινους λόγους;

«Πρέπει να αποφασίσεις, όσο φτιάχνεις τον καφέ»

Η δημοσιογράφος γράφει ότι οι ΗΠΑ εντοπίζουν μια νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα και τον παρακολουθούν, μόνο που λίγο πριν πάρει κλήση προς το έδαφος, συνειδητοποιούν ότι στοχεύει τις ίδιες και όχι τη θάλασσα.

Τότε, σημαίνει συναγερμός και στον Λευκό Οίκο πράκτορες αρπάζουν κυριολεκτικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ από τις μασχάλες, ενώ τον μεταφέρουν στο υπόγειο πυρηνικό καταφύγιο. Ταυτόχρονα, λαμβάνει ενημέρωση από στρατιωτικούς και ότι πρέπει να αποφασίσει πώς θα δράσει ο στρατός.

Πυρηνική έκρηξη

«Ο χρόνος που πρέπει να αποφασίσει, είναι ίσος με εκείνον που φτιάχνεις καφέ φίλτρου», σημειώνει η Άνι Γιάκομπσεν, τονίζοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα ο πύραυλος θα έχει εκραγεί, πριν ο πρόεδρος αντιληφθεί τι γίνεται.

Στη συνέχεια, πράκτορες θα πρέπει να τον βγάλουν από το καταφύγιο και να τον πάνε σε ασφαλές μέρος, αλλά με οχήματα που αντέχουν τη ραδιενέργεια.

Αρμαγεδδών σε live μετάδοση

Μέχρι όλοι στις ΗΠΑ να καταλάβουν τι συμβαίνει, η χώρα δέχεται ακόμη έναν πυρηνικό πύραυλο, αφού πράγματι η Βόρεια Κορέα εξαπολύει επίθεση. Ο πρόεδρος σκοτώνεται, τραυματίζεται, είτε εγκλωβίζεται και δεν μπορεί να δώσει διαταγές.

Ο υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει την ηγεσία του στρατού και προσπαθεί να προετοιμάσει αντεπίθεση, ενώ παράλληλα διεξάγονται συνομιλίες με όλες τις χώρες του κόσμου, ειδικά με τις πυρηνικές δυνάμεις.

Όμως, στη Ρωσία εμφανίζονται δύσπιστοι και θεωρούν ότι οι Αμερικανοί «δεν μπορεί να πιάστηκαν στον ύπνο». «Ο Πούτιν ή όποιος είναι πρόεδρος, δεν μπορεί να μιλήσει με τον ομόλογό του. Έτσι, νομίζει ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν τη χώρα του, παριστάνοντας το θύμα για να μη γίνουν αντιληπτοί. Φόβοι που στέκονται σε προηγούμενα ή απλή παράνοια, δεν θα περιμένει με σταυρωμένα τα χέρια, ενώ βλέπει έναν ισχυρό στρατό να στοχεύει κοντά στα σύνορά του και θα αναλάβει δράση. Δηλαδή θα κάνει χρήση πυρηνικών», γράφει στο βιβλίο.

Πυρηνική έκρηξη

Σε λίγες ώρες θα ξεκινήσουν στοχευμένα πυρηνικά χτυπήματα, που γρήγορα θα γίνουν τυφλά και ο κόσμος θα βιντεοσκοπεί την καταστροφή με τα κινητά του, οπότε θα είναι ένας Αρμαγεδδών σε live μετάδοση.

Στο τέλος λοιπόν, «οι επιζώντες θα ζηλέψουν τους νεκρούς», όπως είχε πει ο Νικήτα Χρουστσόφ, με όσους απέμειναν να είναι ζωντανοί – νεκροί σε έναν ακατοίκητο κόσμο.