Ο βασιλιάς Κάρολος δίνει μάχη με τον καρκίνο και το βρετανικό παλάτι φέρεται να ετοιμάζει την επιχείρηση Menai Bridge, σε περίπτωση που ο Βρετανός μονάρχης φύγει από τη ζωή.

Η ιστοσελίδα The News International αναφέρει πως η νεκρική πομπή θα μοιάζει με εκείνη της μητέρας του Ελισάβετ, ενώ θα τηρηθεί σχεδόν το ίδιο πρωτόκολλο, όπως στην περίπτωσή της, αλλά με μερικές ειδικές διαφοροποιήσεις.

Θα αναπαυθεί με τιμές και η επίσημη κηδεία του θα πραγματοποιηθεί εννέα ημέρες αργότερα, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα ταφεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Ωστόσο, έχει ξεσπάσει παραφιλολογία σχετικά με τη διαδοχή του, με ορισμένα βρετανικά δημοσιεύματα να αναφέρουν πως δεν είναι σίγουρο ότι θα αναλάβει ο Ουίλιαμ.

Συγκεκριμένα, ο διάδοχος του θρόνου αντιμετωπίζει προβλήματα με την εικόνα του, αλλά και προσωπικά, αφού τόσο ο πατέρας του, όσο και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλεντον δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Διάφορες φήμες ακούγονται μέχρι στιγμής, ακόμη και για τον πρίγκιπα Χάρι που παραιτήθηκε από το βασιλικό αξίωμα, αν και το τελευταίο θεωρείται απίθανο σενάριο.

«Έχει δύο χρόνια ζωής»

Μέλος του βασιλικού στενού κύκλου μίλησε στο In Touch και είπε πως «ο βασιλιάς Κάρολος είναι πολύ πιο άρρωστος από ό,τι αφήνει να εννοηθεί το Παλάτι και απλά δεν είναι σε θέση να διευθύνει την πολυτάραχη οικογένειά του, τα επιχειρηματικά συμφέροντα του στέμματος και να εκπληρώνει τα καθημερινά καθήκοντα της μοναρχίας».

«Ο καρκίνος του τον τρώει ζωντανό. Είναι πολύ αδύναμος. Η κατάσταση είναι απελπιστική», πρόσθεσε στη συνέχεια και ανέφερε πως πιθανώς έχει δύο χρόνια ζωής.

Όμως το παλάτι αναφέρει ότι ο Κάρολος συνεχίζει να επιστρέφει σιγά-σιγά στα καθήκοντά του και πως κάνει κανονικά τις θεραπείες του, σημείωσε το gbnews.com.