Εκατοντάδες Ρώσοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Μόσχας για να παρευρεθούν στην κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι, ενώ οι ρωσικές αρχές προχώρησαν και σε συλλήψεις, παρότι επίσημα δεν έλαβαν θέση.

Το BBC αναφέρει πως ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως «το Κρεμλίνο δεν έχει τίποτα να πει στην οικογένεια του Ναβάλνι την ημέρα της κηδείας του». Παράλληλα, οι ρωσικές αρχές προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός, σαν την κηδεία ενός ιδιώτη και όχι ενός πρώην πολιτικού και αρχηγού της ρωσικής αντιπολίτευσης, που επίσημα το κράτος κυνήγησε ως προδότη.

Έτσι, παρά τη σιγή ιχθύος που κράτησαν τα ρωσικά ΜΜΕ, δεκάδες αστυνομικοί βρέθηκαν έξω από την εκκλησία που έγινε η κηδεία, ενώ προχώρησαν σε ορισμένες συλλήψεις. Επίσης, έστησαν κιγκλιδώματα και εμπόδισαν την είσοδο στο ναό, με εξαίρεση τους συγγενείς του εκλιπόντος, εικόνες που δεν συναντούνται στην κηδεία ενός απλού ιδιώτη.

Δεκάδες λοιπόν, πήγαν στην εκκλησία και στη συνέχεια στο νεκροταφείο αφήνοντας λουλούδια, ενώ ορισμένοι φώναξαν συνθήματα όπως «όχι στον πόλεμο» και «κάτω ο Πούτιν».

Ακολουθούν φωτογραφίες του Associated Press από την κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι: