Η αστυνομία του Κάνσας ανέφερε ότι οι πυροβολισμοί που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νικητήριας παρέλασης για το Super Bowl, ξέσπασαν λόγω μιας διαφωνίας που υπήρξε ανάμεσα σε αρκετά άτομα.

Οι προκαταρκτικές αποκαλύψεις της έρευνας έδειξαν ότι «δεν υπήρχε καμιά σχέση με την τρομοκρατία ή με έναν εθνικό βίαιο εξτρεμισμό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Στέισι Γκρέιβς, αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

«Όπως αναφέρθηκε χθες, έχουμε άτομα υπό κράτηση, δύο εκ των οποίων είναι ανήλικοι», δήλωσε η Στέισι Γκρέιβς, η οποία είχε ανακοινώσει χθες τρεις συλλήψεις.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι γιόρταζαν τη νίκη της ομάδας των Kansas City Chiefs στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, με παρέλαση στον δρόμο της πόλης όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στον χώρο στάθμευσης του σιδηροδρομικού σταθμού Union Station, προς το τέλος της γιορτής.

Ένας νεκρός και 22 τραυματίες είναι ο συνολικός απολογισμός, σύμφωνα με τις αρχές. Η Λίζα Λόπες, παρουσιάστρια του ραδιοφώνου, της οποίας ο θάνατος ανακοινώθηκε από τον σταθμό της το βράδυ της Τετάρτης, ήταν 43 ετών.

Το νοσοκομείο παίδων Mercy ανακοίνωσε ότι έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε 12 ασθενείς, εκ των οποίων 11 παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών. «Εννέα παιδιά τραυματίστηκαν από σφαίρα», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου, διευκρινίζοντας ότι οι γιατροί περιμένουν πως όλοι οι τραυματίες που νοσηλεύτηκαν θα αναρρώσουν από τα τραύματά τους και εννέα εξ αυτών έχουν πάρει ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο.