Σε σοκ βρίσκονται οι ΗΠΑ και όλος ο κόσμος μετά το νέο περιστατικό με πυροβολισμούς χθες, Τετάρτη, εν μέσω της παρέλασης των νικητών του Super Bowl του αμερικανικού ποδοσφαίρου, στο Κάνσας, με τουλάχιστον έναν νεκρό και πάνω από είκοσι τραυματίες.

Μια μητέρα δύο παιδιών και φανατική οπαδός των Kansas City Chiefs σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στην παρέλαση της ομάδας. Η Λίζα Λόπεζ Γκαλβάν πέθανε κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης σε τοπικό νοσοκομείο για τραύμα από πυροβολισμό στην κοιλιά της επιβεβαίωσαν οι συγγενείς της στην «Kansas City Star».

«Ήταν ο πιο υπέροχος, όμορφος άνθρωπος», δήλωσε στην εφημερίδα η Λίζα Λόπεζ, μακροχρόνια φίλη της που δεν έχει, όμως, συγγένεια μαζί της, η οποία εργάζεται ως διοικητική βοηθός της αίθουσας σύνταξης της «Star».

«Δεν δίστασα, απλώς το έκανα»

Ένας από τους πολίτες που δεν δίστασαν να ορμήξουν, για να ακινητοποιήσουν τον ύποπτο και να βοηθήσουν στη σύλληψή του, ήταν ο 46χρονος Πολ Κοντρέρας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε έχοντας στο πλευρό του την 23χρονη κόρη του, Αλίσα, η οποία ήταν επίσης παρούσα στην παρέλαση και τράβηξε βίντεο με την επακόλουθη σύλληψη, ο Κοντρέρας περιέγραψε τη γεμάτη αδρεναλίνη σκηνή.

Ο Κοντρέρας εξήγησε ότι κατάλαβε πως έπρεπε να παρέμβει, όταν κάποιοι από τους παρευρισκόμενους φώναξαν ότι ένας άνδρας κινούνταν ύποπτα και προσπαθούσε να διαφύγει τρέχοντας ανάμεσα στο πλήθος. Βλέποντας τον άνδρα να κατευθύνεται προς το μέρος του, ο 46χρονος πήδηξε πάνω του για να τον σταματήσει.

«Ένας τύπος φώναζε, “σταματήστε τον, πιάστε τον”, αλλά ο ίδιος έτρεχε πολύ αργά (πίσω του)… Δεν το σκέφτηκα, ήταν απλώς μια αντίδραση. Ήμουν εκεί. Δεν δίστασα, απλώς το έκανα», λέει στη συνέντευξή του ο Κοντρέρας.

Η στιγμή των πυροβολισμών

Σε βίντεο έχει καταγραφεί και η στιγμή των πυροβολισμών που ξεκίνησαν περίπου στο τέλος της παρέλασης. Στα πλάνα φαίνεται ο κόσμος να τρέχει πανικόβλητος για να ξεφύγει.