Ένας άνδρας, που ήταν ύποπτος ότι σκότωσε οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμη έναν σε προάστιο του Σικάγο στις ΗΠΑ, εντοπίστηκε νεκρός εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, και συγκεκριμένα στο Τέξας, αφού, όπως φαίνεται, αυτοκτόνησε.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, η τοπική αστυνομία, εξηγώντας περαιτέρω: «Ο θάνατος του 23χρονου Ρόμεο Νανς κοντά στην πόλη Νατάλια του Τέξας έβαλε τέλος στο ανθρωποκυνηγητό που είχε ξεκινήσει μετά τον φόνο ενός άνδρα και τον τραυματισμό ενός άλλου σε δύο ξεχωριστά περιστατικά με πυροβολισμούς, στο Σικάγο, την Κυριακή».

Η αναζήτηση για τον δράστη των περιστατικών της Κυριακής οδήγησε τις Αρχές στην ανακάλυψη χθες, Δευτέρα, επτά πτωμάτων, μελών μιας οικογένειας, σε δύο σπίτια, που ήταν το ένα απέναντι από το άλλο στην πόλη Τζόλιετ του Ιλινόι. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα για τους φόνους, αλλά η αστυνομία του Τζόλιετ, που απέχει περίπου 55 χιλιόμετρα από το Σικάγο, ανακοίνωσε ότι ο Νανς γνώριζε τους επτά ανθρώπους που σκότωσε.

Εξάλλου, το αστυνομικό τμήμα της πόλης επισήμανε ότι ενημερώθηκε χθες το βράδυ πως ο Νανς εντοπίστηκε νεκρός περίπου 1.900 χιλιόμετρα μακριά από το Ιλινόι, στο κεντρικό Τέξας, κοντά στην πόλη Νατάλια. «Ο Νανς πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε με όπλο έπειτα από αντιπαράθεση με μέλη των δυνάμεων της τάξης του Τέξας», σημείωσε η ίδια πηγή. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Οι Αρχές εξήγησαν ότι ο πρώτος άνθρωπος που σκότωσε ο Νανς ήταν ένας άνδρας, τον οποίο πυροβόλησε την Κυριακή το απόγευμα στην κομητεία Ουίλ, στην οποία ανήκει και η πόλη Τζόλιετ. Πρόκειται για τον 28χρονο Τογιόσι Μπακάρε, μετανάστη από τη Νιγηρία, ο οποίος διέμενε στις ΗΠΑ περίπου τα τελευταία τρία χρόνια. Στο πλαίσιο της έρευνας για τον φόνο αυτό οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον Νανς, στον οποίο ανήκε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο δράστης του φόνου του Μπακάρε, στην τελευταία γνωστή του διεύθυνση. Τελικά, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του Νανς και σε ένα άλλο σπίτι στην απέναντι πλευρά του δρόμου, αφού βρήκαν κηλίδες αίματος έξω από αυτό. Μέσα στο ένα σπίτι εντόπισαν πέντε ανθρώπους νεκρούς από σφαίρες και ακόμη δύο στο άλλο.

Ένας 42χρονος άνδρας, που τραυματίστηκε επίσης στη Τζόλιετ την Κυριακή, πιστεύεται ότι δέχθηκε πυροβολισμούς μέσα από το όχημα του Νανς, αλλά δεν συνδέεται με τα άλλα θύματα, σύμφωνα με τις Αρχές.